2007. június 8.

Helytállás rövid kispaddal

Kosárlabda NB II

Véget ért a 2006/2007-es NB II-es kosárlabda bajnokság, amelyben városunkat a Szentesi Kosárlabda Club képviselte. A pontvadászat év végi bizonyítványát értekelve ültünk le Marossy Gyulával, a club elnökével.

- Az előző évhez képest a csapat nem tudott megfelelően teljesíteni - kezdte a clubelnök. Erre számítottunk, még pedig azért, mert négy játékosunk elhagyta csapatunkat. Ilyen érvágást - főleg, ha kulcsemberekről van szó - nincs olyan együttes, amely ne sínylett volna meg. Bizonyos mértékig csalódott vagyok, de ugyanakkor a realitás az volt, hogy az előző idényhez képest visszaesés várható. Az eltávozott játékosokat nem tudtuk pótolni, olyannyira, hogy nem egy mérkőzésben még cserejátékosunk sem volt, és ez kosárlabdában nagyon nagy hátrány, ha rövid a kispad. A csalódottságom ellenére nem vagyok elkeseredve, hiszen az említett gondok ellenére a srácok megmutatták, hogy van tartása a csapatnak. A bajnokság végén a középmezőnyben végeztünk. A következő bajnokságra erősítenünk kell, s fogunk is. Az eltávozott játékosok közül, akik Vásárhelyen is bizonyítottak, ketten szeretnének visszatérni a városba. A jó helytállás ellenére nem szeretnék senkit kiemelni, itt egy csapat játszik.

- Jövőben is ez a célunk. Nem tudunk sztárjátékosokat igazolni. Nálunk jó kollektív szellem van, s mindig a csapatjáték a domináns.

- Évek óta húzós dolog az utánpótlás-nevelés. Hogyan tud erre felkészülni a csapat? Hiszen a játékosok felett is eljár az idő?

- Ez egy érdekes kérdés. Bár a csapat átlagéletkora még nem magas, de egy-két fiatalt leszámítva, nem igen találunk városunkban megfelelő játékost. Gondolok itt az általános iskolásokra, akik érdeklődnének a sportág iránt. A testnevelés órákon kellene megmutatni nekik ezt a szép sportot. Amióta én vagyok az együttes elnöke egyetlen egy nagy tehetségű szentesi játékos fejlődött ki a diákok közül. Sajnos, ő az egyik aki a magasabb osztályba (Hódmezővásárhely) igazolt.

- Az elmondottakból úgy tűnik, Szentesen nincs múltja a kosárlabdának. Ön is így látja?

- Pontosan erről van szó. Nincs amire a fiatalok támaszkodhatnának. Nem tudunk mást tenni, mint azt, hogy dolgozunk tovább.

- Az elmondott gondok ellenére mondhatjuk a 2006/2007-es teljesítmény alapján: "Ez férfi munka volt!"

- Igen. Büszke vagyok a srácok teljesítményére, s ígérhetem, hogy a 2007/2008-as bajnokságban előrébb fogunk lépni.

Dunás-Varga Zoltán