2007. június 8.

Újabb siker Sankt Augustinban

Az immár 46. alkalommal megrendezett nemzetközi ifjúsági labdarúgó tornán újabb látványos sikert ért el Szentes ifjúsági fiú labdarúgó csapata. Több kategóriában folytak a küzdelmek. Mi a 18. életévet be nem töltött kategóriában voltunk érdekeltek.

Két négyes csoportban, zuhogó esőben zajlottak a küzdelmek. Évek óta rossz időpontban rendezik a mérkőzéssorozatot, mert az érettségiző gyerekeinket nem tudtuk kivinni, így több játékosunk is - akiket lehetett volna játszatni - két-három évvel fiatalabb volt, mint a németeké. A mérkőzéseket nagypályás, vörös salakon bonyolították.

Az első mérkőzést az Sf Troisdorf ellen játszottuk, és a még serdülő korú Lakatos Zoli góljával 1-0 arányban győztünk. A második mérkőzést a SV Menden csapatával vívtuk. A tavalyi győztes ellen az első mérkőzéshez hasonlóan rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de végül egy lesből kapott góllal kaptunk ki 1-0-ra. Ezután már hiába nyertük meg a harmadik meccsünket 2-1 arányban, a 2002-ben győztes FC Gera ellen (gólszerzők Paczuk Z. és Nagy Á.), csak a harmadik helyért játszhattunk.

A torna egyik legszínvonalasabb mérkőzésén a 2004-2005-ben győztes Sf Rot-Weis Beuel ellen Debreceni Feri 2, Nagy Ádám góljaival 3-1 arányban győztünk.

A tornát az általunk korábban legyőzött Sf Trois-dorf nyerte. Mi harmadikok lettünk, újabb hatalmas sikert aratva ezzel az eredménnyel Szentesnek.

Csapatunk kemény küzdelemben, sok-sok gólhelyzetet kihagyva, remek kapusteljesítményekkel bizonyította, hogy ezen a szinten talán felvesszük a versenyt még a hasonló német csapatokkal is.

A két edző, Szél István és Nagy András remek csapatot készített fel, és tartotta őket össze. Nagyon reméljük, hogy ezzel a teljesítményünkkel tovább öregbítettük a testvérvárosi kapcsolatot.

A házigazdákról meg kell említeni: ilyen lelkesedéssel és szeretettel még nemigen találkoztunk. Mind a sportegyesület, mind a német-magyar baráti társaság tagjai, a "lelküket" kitették, nem volt olyan kérésünk, amit ne teljesítettek volna.

Talán egy fájó pont volt: a lányok ellenfele nem jelent meg, így a fiúk septében összeszedett csapatával játszottak. A lányok játéktudását az is jelezte, hogy a fiúkat 3-1 arányban Baksa Kata 2, Papp Melinda góljaival győzték le. A fiúk gólját ifj. Szél rúgta.

Élni szeretnék a lehetőséggel: szeretném megköszönni a szentesi Kinizsi SZITE elnökeként, a polgármesternek, a sportbizottságnak, Bozó Zoltánnak és a MetálCom-R-nek, Szerencsi Istvánnak és a Biochip Kft.-nek, Sándor Imrénének és a Piramis üzletháznak, hogy támogatták a kiutazásunkat. Bárány György és társa pontosan és biztonságosan szállított bennünket a tornára, nekik is köszönet.

Garai Sz. Imre