2007. június 8.

Tóni bácsi konyhája

Gombás burgonyaleves

Hozzávalók 4 főre: Fél kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. vaj, 1 piros és zöldpaprika, 15 dkg gomba, 1 leveskocka, apróra vágott petrezselyem, só, bors.

Elkészítése: A felforrósított vajban megforgatjuk a megtisztított, apróra vágott burgonyát, hagymát és a fokhagymát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a négybe vágott paprikákat és a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal és a leveskockával. Lefedve készre főzzük. Tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Petrezselymes tengeri hal

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 80 dkg filézett tengeri hal, 2 citrom leve, 1 cs. petrezselyem, 2,5 dl natúr joghurt, 2 ek. mustár, olaj, őrölt bors, só.

Elkészítése: A halat vágjuk 15-20 dkg-s szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg és kevés olajban pirítsuk át. A szeleteket tegyük óvatosan egy tűzálló tálba és öntsük rá a serpenyőből az olajat. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, locsoljuk meg citromlével és forró sütőben süssük 15 percig. A hasábokra vágott burgonyát süssük meg forró olajban, közben a joghurtot keverjük el a mustárral, a maradék petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk és tálaljuk a kész hal mellé.