2007. június 8.

Vági Laci bácsi barátomnak!

Sokat ültem az üres papír fölött, hogy sorba tudjam rendezni gondolataimat amik a fejemben kavarognak. Meglepetést akartam szerezni kedves barátomnak ily módon, hogy most levelemet nem a postás hozza, hanem az újságos.

Kedves Barátom!

Szeretném köszönteni az újság sorain át plébánosi pályáján eltöltött 65 év alkalmából. Nagyon nagy idő, sok öröm és bánat. Mennyi mise, keresztelő, házasság és temetés. Isten szolgálatában állni, embertársainkat segíteni, bátorítani, adott esetben vigasztalni, ez már hivatás. Tudom, kik olvassák soraimat megállnak egy percre és elgondolkodnak. Kinek mit mond ez a név: Vági László apátplébános. Nekem csak jót. Szeretetet, támogatást, biztató szót, enyhülést.

Soha nem felejtem mikor megkaptam, márciusban levelét, hogy misét tartott az ápolónőkért, hogy hivatásunkat kiégés nélkül tudjuk folytatni ebben a zavaros világban. Úgy érzem gondolataimat egy neves úr segítségével tudom igazán kifejezni.

Assisi Szent Ferenc - Ima

Uram tégy engem békéd eszközévé, / hogy szeressek ott, ahol gyűlölnek. / Hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak. / Hogy összekössek, ahol széthúzás van. / Hogy örömet hozzak oda, ahol gond tanyázik. / Ó Uram segíts meg, hogy töre-kedjem. / Nem arra, hogy megvigasz-taljanak, / hanem, hogy én megvigasz-taljak. / Nem arra, hogy szeressenek, / hanem arra, hogy szeressek. / Mert aki így ád, az kapni fog, / Aki elveszíti magát, az talál. / Aki megbocsát, annak meg-bocsátatik. / Aki meghal az fölébred az örök életre.

Életét, hivatásszeretetét Istennek és a híveknek ajánlotta. Egész életében egy dolog számított, magát mindig a második helyre tenni.

Kedves Olvasótársaim! Köszöntsük Őt közösen, hiszen értünk is olyan sokat tett. Kiért ezt, kiért azt. Én, mint szószóló kívánom Önnek, hogy Isten éltesse erőben, egészségben. Kívánok még Önnek munkával, tettel terhes éveket, s amíg erejéből telik, amíg az az égő, de el nem égő csipkebokor ég addig segítse és szeresse tovább az embereket. Mert aki szeretet ad, gazdagabb lesz azzal amit ad. Minél többet ad, annál inkább gazdagodik. (Fritz Usinger)

Szeretettel
Andrea
Hatvanból