2007. június 1.

Negyedik helyen

Befejeződött a 2006/2007-es NB I-es női futsal bajnokság. A városunkat képviselő Szentesi Futsal Club csapata az előkelő negyedik helyet szerezte meg. A tabellán elfoglalt helyüket nem befolyásolta az, hogy az Univerzumtól 6-3-as vereséget szenvedtek. Tóth Antal, a csapat edzője értékelt.

Bevezető szavaiban a klubvezető gratulált és köszönetét fejezte ki a csapat tagjainak a sikeres szereplésért. Majd így folytatta: - A kitűzött célt teljesítettük, sőt ha úgy nézzük túlteljesítettük. Úgy érzem ettől még egy picivel jobban is szerepelhettünk volna. Sok olyan mérkőzésünk elment, ami pici gólokon múlt, úgy éreztük, hogy a játékvezetők verettek meg bennünket. Öszszességében nagyon jó eredmény a negyedik hely.

- Csapaton belül van-e olyan, akit kiemelne?

- Mindig vannak olyanok, akik hátukon viszik a csapatot, de neveket nem szeretnék mondani. Mindig az a legjobb csapat, aki a pályán van. Függenek a játékosok egymástól. Nálunk igazából egyéni játékos nincs, mi mint csapat vagyunk jók.

- Lesz-e változás a csapatban?

- Sajnos egy játékos ismét elment tőlünk. Sajnálatos dolog, hogy szinte minden évben van olyan játékosunk, akit megszédítenek a pesti együttesek, s eligazolnak tőlünk. Megpróbálunk mi is a távozó helyett igazolni, úgy néz ki, hogy sikerül.

- A jelenlegi állás szerint a következő idényben már hat nagypályás játékos játszhat a futsal bajnokságban. Véleménye szerint ez emeli-e a futsal minőségét?

- Természetesen. Hiszen minden együttes a nagypályások közül az ügyesebbeket igazolja le. Ha a futsal jövőjét nézzük, talán nem tesz jót neki. Mert nem új játékosokat hoz a sportágnak. Ily módon nem emelkedik a női futsalban az új játékosok száma.

- A 2007/2008-as bajnokságban a női futsalban is indítani kell utánpótlás csapatot. Önöknél ez mennyire megoldott?

- Ez még csak tervezet. Legújabb hír, hogy egy évvel elhalasztják, ami azt jelenti, hogy a 2008/2009-es női futsal bajnokságban fogják bevezetni. Az is kérdéses, hogy a csapatok tudják-e vállalni, hiszen ez többletkiadással jár. A Szentesi Futsal Club női csapatának utánpótlása jelenleg a megye első osztályban szerepel, s gyűjti a tapasztalatokat a rutint. A negyedik helyen végzett Szentesi Futsal Club névsora: Hurton Zsuzsanna, Magyar Mónika (kapusok), Kiss Etelka, Kiss Ágnes, Milovanovics Lívia, Csonka Szilvia, Üveges Katalin, Heidt Edina, Béres Edit, Baksa Katalin, Bacsa Anna, edző: Tóth Antal.

D. V. Z.