A Koszta József Általános Iskolában évről-évre megrendezésre kerül az "Életvitel és gyakorlati ismeretek" című területi verseny.
A verseny célja: a tanulók életvitelével kapcsolatos, a mindennapokban is hasznos ismeret- és tevékenységi körök megalapozása és bővítése.
A területi fordulóra három fős, felső tagozatos csapatok érkeztek nevezési plakátjaikkal, mely témája az egészséges életmód volt.
Írásbeli feladattal kezdődött a vetélkedő, majd a gyakorlati feladat megoldására az ebédlőben került sor, ahol a diákok nagy örömére olasz pizzát süthettek. Közben szó esett a konyhai hulladékok szelektálásáról is. A pizza-sütést követően a konyhában használt régi és modern háztartási eszközök, gépek felismeréséről, működéséről is beszéltek.
Az eredményhirdetésig elfogyaszthatták az általuk készített pizzát, és az interaktív táblán a versenyhez kapcsolódó témákban játékosan ismereteket gyűjthettek. Két csapat tagjai eljuthattak Szerencsre, az országos versenyre. Ezt április végén bonyolították le. Nagyon kellemes emlék maradt a versenyzők számára, illetve sokat tanultak a gyakorlati és elméleti feladatok közben. A gyakorlat három részből állt franciasaláta, ételpiramis, konyha-ergonómia.
A második nap délelőttjén zajlott az elméleti forduló, ezt már egyénenként kellett teljesíteni, majd ezután alakult ki az összesített végeredmény.
Országos l. helyezett lett a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola csapata: Balog Natália, Ecseri Éva, Kraj-csirik Zsófia.
Egyéniben abszolút első Krajcsirik Zsófia, felkészítő nevelő: Faragó Ferenc.
Országos VI. helyezett lett a szentesi, Koszta József Általános Iskola csapata: Bélteki Blanka, Vincze Renáta,Gulyás Anett, felkészítő nevelők: Geráné Révész Gabriella, Lucza László.
Szolláthné Sárközi Sarolta
technika mk. vezető