2007. június 1.

Antal Balázs Tibor

Képviselők a testületben

Korábban úgymond csendes támogatója volt a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek. Amikor Orbán Viktor és pártja a 2002-es választásokat elveszítette, úgy gondolta, hogy változtatni kell a dolgokon. Az egész arra ösztökélte, hogy még inkább részt vegyen a párt munkájában. Mint mondja, könnyen megtalálták egymást, hiszen hasonló gondolatok, hasonló célok vezérelték mindannyiójukat.

A pártnak 2003-ban lett tagja. Aktivistaként tevőlegesen részt vett az utcai "megmozdulásokban", már ami a Nemzeti petíciót és a Nemzeti konzultációt illeti, aláírásokat gyűjtött. Ez a tevékenység az emberekkel való személyes találkozásoknak adott teret. Úgy érezte, elfogadták a párton belül, közismert lett, és amikor Farkas Sándor országgyűlési képviselő lemondott az önkormányzatban végzett pénzügyi bizottsági tagságáról, fölajánlotta neki a külsős státuszt. Antal Balázs Tibor ekkor került a helyhatósági munka közelébe.

A Kinizsi 2002 Kft. telepvezetője aktivistaként a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozik. Elismeri, ez a munka még jobban megerősíti benne a közösség iránti tenni akarást. Ajándékcsomagot vitt a dévai gyerekeknek, aztán Gyimesfelső-lokon, autóját, szabadidejét föláldozva Kálmán Jánossal a Szent Erzsébet Katolikus Gimnázium kollégiumának felújításán dolgoztak. Ajtót festettek, tették, amit tenniük kellett.

- A 2006-os önkormányzati választásokon elindulhattam egyéni jelöltként - mondja. Ragaszkodtam a 12-es választókörzethez, hiszen ott ismernek, munkám során is oda kötődtem valamikor. Tömörkényen születtem, a falusi emberek mindig is közelebb álltak hozzám.

Antal Balázs Tibor elnyerte a választók bizalmát abban a körzetben, ahol a legtöbben indultak az önkormányzati helyekért. Tettrekészségét igazolandó, azonnal munkához látott. Valamelyest rendezni tudta a magyartésiek buszjáratát, a hétfői és csütörtöki napokon egy plusz járat áll a rendelkezésükre. Nagyon fontos lenne a helybéliek számára a Körös-parti utca útjának rendbetétele. Mint mondja, azt az úgynevezett vis maior keretből kellett volna rendeznie a városnak, mivel az árvíz során nagymértékben károsodott. Sürgető feladatként jelöli meg Magyar-tésen a művelődési ház felújítását. A Sárgaparti részen, a Kurca és a Magyartésre vezető út mellett játszóteret szeretne kialakítani.

- Tagja vagyok a lakásügyi és a szociális bizottságnak. Úgy érzem a körzetemből többeknek tudtam segítségére lenni. Járom a városrészt, a kapcsolattartás fontos számomra. Egyre több ember szorul a segítségünkre. Dolgoznak, tisztességesen, de az adósságspirálból nem tudnak kikecmeregni. Kiadásaik növekednek, létbiztonságukat elveszítik. Egy év alatt 20 százalékkal nőtt a számuk. Egyre több emberen kellene segítenünk, nemcsak ruhával, jó szóval, odafigyeléssel, bizonyos esetekben anyagi segítséggel. Örülök, ha egyes esetekben sikerrel járok. Feladat van bőven, gyakran mondogatom az üléseken, hogy a városszéle mintha mostohagyereke lenne a településnek, el van maradva a központtól. Pedig ott is adófizető polgárok élnek - jelenti ki a képviselő.

L. J.