2007. április 13.

Legnépszerűbb diákok

A Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat (SZIDÖK) ismét meghirdette a legnépszerűbb általános- és középiskolás diák versenyt.

Ez a verseny először 1999-ben került kiírásra és azzal kezdődik, hogy az iskolákban megválasztják az iskola "Legnépszerűbb" diákját, akit jelölnek a városi versenyre. Itt a jelöltek egy tréfás versenyen mutatkoznak be, ami azért fontos, mert a SZIDÖK képviselői itt ismerkednek meg velük.

Öt feladatot kell megoldani a jelölteknek, melyek között vannak úgynevezett házi feladatok is. Ezekre a feladatokra otthon, a segítőkkel lehet felkészülni. Az idei verseny helyszíne a Koszta József Általános Iskola volt.

Itt találkoztunk, és itt szurkolhattunk a jelölteknek. Az öt feladat megoldása után, a zsűri elmondta véleményét, majd a közönség - a szidö-kösök - titkos szavazással döntötték el az eredményt, mely kihirdetése után Kasik Fannival, az általános iskolások versenyének nyertesével beszélgettünk.

- Fanni, milyenek voltak a feladatok?

- Szerintem könnyűek. Az igazság szerint az osztályfőnököm, Justinné Tóth Zsuzsanna is sokat segített a felkészülésben.

- Melyik iskolába jársz és hanyadikos vagy?

- A Klauzál Gábor Általános Iskolában végzős vagyok, s a csongrádi Batsányiban szeretnék ősztől továbbtanulni.

- Honnan tudtál erről a versenyről és hogyan kerültél ide?

- Az idősebb szidökö-söktől hallottam, hogy sok jó programot szerveznek a Városi Diák Pincében. Hallottam arról is, hogy tavaly is Klauzálos diák lett a "Leg"-diák. Lámpalázas voltam és nagyon örülök annak, hogy győztem. Köszönöm azoknak, akik rám szavaztak.

Ebben az évben, a "Legnépszerűbb Középiskolás Diák" Kalmár Zsolt lett, aki a Pollákba jár és most fog érettségizni. Tervei között szerepel az elektronika tudományának elsajátítása és a sportban is további sikereket szeretne elérni.

- Mit sportolsz?

- Kenuzom, amelyet tavaly egyelőre befejeztem a továbbtanulás miatt. Háromszor voltam "Csongrád város eredményes sportolója" az országos eredményeim miatt. Szentesen születtem, Csongrádon lakunk és Szentesen tanulok.

- Mi a véleményed a versenyfeladatokról?

- Érdekesek voltak, s néha meglepőek. Készülni kellett a versenyre és itt szeretném megköszönni Orosz Helgának és Mák Zsanettnek a segítséget.

Mindkét "Leg"-diáknak kívánunk további sikereket. A házigazda Koszta József Általános Iskola diákjainak és Csorba Ildikó tanárnőnek pedig külön szeretnénk megköszönni a verseny izgalmai után kapott pizzát és üdítőket.

Szakács Katalin
ifjúsági polgármester