2007. április 13.

Lánybemutató turné

A Cotton Club Singers új felállásban mutatkozott be

Ismét egy nőkhöz kapcsolódó alkalmon koncertezett Szentesen a Cotton Club Singers zenekar, hiszen tavaly nőnapi koncerten, most pedig leánybemutató turnén vehettek részt az érdeklődők - mondta László Boldizsár, majd hozzátette, hogy maga a tur-né szó is nőnemű.

A Cotton Club Singers 1995-ben alakult, de mára már az alapító tagok közül csak László Boldizsár énekel a zenekarban, hiszen Fehér Gábor, - aki az együttes egyik meghatározó egyénisége - 1997 januárjában csatlakozott hozzájuk. Az eleinte csak Manhattan Transfer feldolgozásokat énekelő zenekar, mára már 6 órás saját repertoárral rendelkezik. Műsoraikban azonban nemcsak nagy slágerek feldolgozásait hallgathatják meg a rajongók, hanem a zenekar számára komponált dalokat is. Számos alkalommal felléptek nagy hírű együttesekkel, mint például a Hungária, az Old Boy's és a Benkó Dixieland Band. Ők voltak az 1998-as év eMeRton díjasai az év legjobb Jazz-zenekara kategóriában. Idén januártól pedig két új taggal, Mezőfi Gabriellával és Bartus Patríciával koncerteznek a leánybemutató turné keretein belül, mellyel hozzánk is ellátogattak.

A zenekar tagjai mindig is odafigyeltek arra, hogy stílusosan jelenjenek meg közönségük előtt. Így volt ez most is, hiszen a Tóth József Színházterem aulájában mindenkit egy pohár pezsgővel fogadtak, a színpadon pedig a tőlük már megszokott eleganciával és igényes előadással garantálták az est hangulatát. Az elegancia mellett azonban a humor sem maradhatott el ezen az áprilisi koncerten, melyen olyan nagy slágereket is bemutattak a közönségnek, mint a Nicole Kidman előadásában debütált Moulin Rouge betétdal, a Diamonds are the girls best friends című örökzöld, az Esős vasárnap délután, a Kinek mondjam el vétkeimet, illetve a Bye, bye love, bye, bye Happiness című slágerek. Közben pedig kacagtató konferálással jelentették be a soron következő műsorszámot. Az egyik műsor-blokkhoz például amerikai világháborús katonasapkát vettek fel, s a csapat fiútagjai kinézetük miatt a sereg szakácsának, illetve az alakulat rabbijának titulálták egymást. Mire egyikőjük megjegyezte: nem baj, legalább kóser lesz az ebéd.

A műfajváltásokban bővelkedő (rock n'roll, soul, szving, különböző latin műfajok), háromtagú zenekarral kísért koncert pedig nagy közönségsikert aratott, hiszen a humor, az elegancia és az igényes előadás mellett magas fokú énektudásukról is bizonyságot tettek a Cotton Club Singers régi és új tagjai.

Cseh-Lakos