2007. április 13.

Találtak helyet a szakköröknek

Már csak két csoport elhelyezése kérdéses

A városi képviselő testület már több ülésen tárgyalta a Móricz Zsigmond Művelődési Ház eladásának ügyét. A pályázatot nemrég hirdették meg, s a beadási határidőt követően (április 16.) megtörténik a beérkezett anyagok szakszerű és részletes átvizsgálása, majd a képviselő-testület döntést hoz az új tulajdonost illetően. Ezután tűzik majd ki azt az időpontot, mikor az épületet ki kell üríteni és át kell adni az új tulajdonosnak, s a Móricz Zsigmond Művelődési Házban működő csoportoknak új helyet kell találniuk a klubfoglalkozások lebonyolítására.

Az intézményben működő klubok többségnek már eldőlt a sorsa, hiszen megtaláltuk a foglalkozásoknak megfelelő helyet - nyilatkozta lapunknak Kruzslicz Pál, a Művelődési Központ igazgatója. A Nyugdíjas klub a Művelődési és Ifjúsági Ház előadótermében, a Kertbarát kör, a Csökkentlátók klubja és az Életmód klub a Klub 1-es teremben, a Sakkszakkör és a Spartacus Sportkör sakk szakosztálya a kis játékteremben, az Ima kör pedig a 3-as teremben tartja majd foglalkozásait. A Mozgáskorlátozottak csoportja a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, a Díszmadártenyésztő szakkör pedig a berekháti Gróf Széchenyi István Általános Iskolában kap majd helyet. Már csak a Városi Fúvószenekar elhelyezése a kérdéses, hiszen az eddig felajánlott lehetőségek nem voltak megfelelőek a számukra, valamint a táncoktatásnak kell még helyet találni.

A csoportok átköltözése sem fog fennakadást okozni a Művelődési és Ifjúsági Ház életében, kizárólag csak azoknak a nagy rendezvényeknek, lakodalmaknak a jövője kérdéses, amit eddig a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartottak. A berendezések tárolására, illetve elhelyezésére is sikerült már megtalálniuk az új helyet, s a tulajdonosváltás ellenére nem fogják elbocsátani az intézmény egyetlen dolgozóját, hanem a Művelődési és Ifjúsági Házban folytatja majd munkáját, ahonnan egy takarítónő nemsokára amúgy is nyugdíjba megy - mondta Kruzslicz Pál.

Cs. I.