2007. március 23.

Kórházi kitérő

Elgondolkodtató felvetést tett Ollai Istvánné független képviselő a testület februári ülésén. Hozzátesszük: éppen az elkövetkező évek fejlesztéseiről tárgyalt az önkormányzat. A képviselőasszony megjegyezte, hogy a kórházigazgató választásakor a képviselő-testület meghallgatta ugyan a pályázókat, ám beleszólása nem volt az igazgató választásba. Na most, arról kell dönteniük, folytatta Ollainé, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be a kórházban történő felújításokra (műtőblokk, infrastruktúra, onkológia program, egyéb), a város támogatja az egészségügyi intézményt, ugyanakkor érthetetlennek tartja, hogy nem szólhat bele az igazgató választásba. Miért nem? - kérdezte a képviselőasszony. Egy választ már kapott a felvetésére, miszerint a megyei közgyűlésben most a másik párt van többségben, így "nem kíváncsiak a helybéliek véleményére", ám ezt ő sem tartja valósnak, elfogadhatónak.

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő véleménye szerint a megye és a város között meg kell keresni az összhangot. Egy korrekt együttműködést, amely mindkét fél, de elsősorban a város számára eredményes lesz. Ma is vallja, hogy 1992-ben az akkori képviselő-testület jól döntött, amikor a tulajdon megtartása mellett átadta a megyének a kórházat. Bölcs, a korhoz kapcsolódó döntés volt. Ma sem tenne másként.

- A kórház az ország 40 kiemelt kórháza közé tartozik - folytatta a polgármester. - Amiben most döntünk, az országos pályázat lesz, és csak a 10 százalékot kell letennünk mellé. Ez annak, aki ott dolgozik, vagy betegeskedik, nagyon sokat jelent. Ezek ma még vágyak. Fel kell osztani a célokat, hogy lépésről-lépésre el lehessen érni. Ami pedig az igazgató személyét illeti, biztosan megtalálják majd azt a megoldást, amely a város és a megye igényét kielégíti. Én személy szerint bizalommal vagyok a Csongrád Megyei Közgyűlés iránt.

-(lovas)-