2007. február 16.

Idősek pénzét csalták ki

Február 6-án történt, hogy a szentesi nyomozók elfogtak egy autó tolvajt, aki egy több hónapja parkoló Polski Fiatot tört fel csavarhúzóval, majd a kormányzárat eltörve a járművet eltolta egy fémfelvásárlóhoz. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően az elkövetőt elfogták, és az autó is lefoglalásra került. A tolvaj úgy bukott le, hogy a sértettnek kínálta fel az autó alkatrészeit, ám a tulajdonos felismerte a visszapillantó tükrét, ezek után értesítette a rendőrséget. A tettes a kihallgatás során egyéb bűncselekményeket is elismert a nyomozóknak.

Tűzifát kínáltak eladásra ismeretlen tettesek február 6-án Szentes belterületén egy idős háztulajdonosnak. A 30 mázsa tűzifáért 60 ezer forintot kértek a csalók, a kért összeget a vevő hat darab tízezressel ki is fizette. A tettesek a gyanútlan idős embert megtévesztve azonban a bankjegyeket kicserélték ezresekre, majd becsapva a tulajdonost, szóltak, hogy nem hatezerről, hanem hatvanezerről van szó. A sértett visszament a házba, kihozott újabb hatvanezer forintot, és azt is odaadta az árusoknak, akik köszönték szépen, majd továbbálltak.

610 liter gázolajat tulajdonítottak el egy bezárt tanyáról városunk nagynyomási részén. A kár eléri a 150 ezer forintot.

A polgármesteri hivatal dolgozójának adta ki magát egy csaló, aki egy idős sértettet megtévesztve, a figyelmét elterelve 80 ezer forintot vitt el a lakásból.

Újabb hiszékeny mobiltulajdonost vágtak át telefonos csalók Szentesen. A magát egy mobilszolgáltató munkatársának kiadó nő arra kérte a sértettet, hogy 40 ezer forint értékű dominókártyát töltsön fel egy megadott számra, amiért cserébe övé lehet a 250 ezer forint értékű készpénzes nyeremény. Ebből persze semmi nem volt igaz, szó sincs ilyen játékról, a csaló viszont sikeresen feltöltette mobilját.

Ablakbetöréssel törtek be a kórház közelében lévő házba február harmadikára virradóra. A tolvaj televíziót és porcelánt vitt magával 65 ezer forint értékben.

Hétfőn történt, hogy a belvárosban két nyitott lakásba is betörtek besurranó tolvajok. Az egyik helyről MP3-as lejátszót, mobilt és kb. 25 ezer forintot, a másik helyszínről női táskát, iratokat és készpénzt vitt el a tettes.

H. V.