2007. január 26.

Korán eldőlt rangadó

Megyei rangadóra készültek a szentesi férfi vízilabdázók a Szeged ellen az elmúlt vasárnap. A két gárda összecsapásai az aktuális helyezésektől függetlenül mindig élvezetes mérkőzéseket hoztak korábban is. Ebben, és egy esetleges meglepetésben bízva látogattak ki több százan a ligeti uszodába. A szegediek három szentesi illetőségű vízilabdázóval - Juhász Zsolt, Tóth László és Komlósi Péter - érkeztek, sőt az a Plézer János is a vendégek kispadján ült, aki tavaly még a Legrandban pólózott. A jelenlegi erőviszonyokat tekintve a találkozó abszolút esélyesei a szegediek voltak, ennek megfelelően nagyon magabiztosan kezdték a mérkőzést. Előbb Tóth László majd Varga Péter, nem sokkal később Juhász Zsolt is mattolta Horváth Tamást. A negyed vége előtt Lehmann is betalált, ezzel 0-4-el zárult az első 8 perc, és gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Mindez nem azt jelenti, hogy nem volt a mieinknek helyzete. Volt, de a lövések rendre elkerülték a kaput, illetve Baksa is ragyogóan védett. Gábor Barnabás góljai törte meg a szentesi gólrendet, majd előnyből Vígh Róbert hozta látótávolságon belülre a Szegedet, mégis három góllal vezetett a nagyszünetben a Beton. Ez a különbség a folytatásban is megmaradt, és bár szoros harmadik és negyedik negyedet játszottak Szabó Tamásék ellenfelükkel (2-3, 1-2) a végén mégis öt gólos sikernek örülhettek Gyöngyössy András tanítványai.

Berki András, a Legrand-Szentesi VK trénere nem ilyen kezdésre számított. Amíg a helyzetünket elpuskáztuk, addig a Szeged lefordulásokból sorra eredményes tudott lenni. Berki önkritikusan elismerte, hogy a realitásokat nézve a különbség talán még ennél is nagyobb a két gárda között, és bár sokan talán a csodában reménykedtek, ez most elmaradt. Meg aztán csodák amúgy is ritkán vannak, még a sportban is.

A LEN-kupából való továbbjutás után újra hazai vizeken vitézkedett a Hungerit-Top Cop Security Szentesi VK női csapata. Kocsis István együttese a hétközi bajnoki mérkőzésen idegenben nyert 13-6-ra az ASI-ELTE ellen. A két legeredményesebb játékosnak Győri Eszter és Hegedűs Renáta bizonyult, mindketten három-három alkalommal voltak eredményesek.

H. V.