<<< Vissza

Évadzáró közgyűlés a HRSE-nél

2006. december 15.

December 6-án tartotta évadzáró közgyűlését a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) Szentes, a Damianich laktanya rendezvénytermében.

A megjelent közel 30 fős egyesületi tagságot Szabó István mérnök ezredes, az Egyesület tiszteletbeli elnöke köszöntötte a rendezvény megnyitóján.

A megnyitót követően Lőrincz Gábor, az egyesület helyettes elnöke tartott értékelő beszámolót a hivatalos megalakulás (2006. június 15.) óta eltelt időszak eseményeiről, eredményeiről, az egyesület gazdálkodásáról és jövőbeni rövid- és hosszú távú terveiről.

Kiemelte, hogy az elmúlt szűk fél évben a két szakosztállyal (tömegsport és labdarúgó) működő egyesület nagyon sok nívós sportrendezvényen képviseltette magát, ahol igen szép, dobogós eredmények is születtek.

A rövid- és hosszú távú tervek kapcsán az elnökhelyettes tájékoztatta a tagságot, hogy 2007. június 15-ét követően - miután az egyesület eléri az 1 éves fennállást -, nagyobb lehetőségek nyílnak a különböző sportrendezvények megrendezésére történő pályázásokra, amellyel fejlődésnek indulhatnak mind a tagság létszámát, mind a sportolási lehetőségek és a szakosztályok bővülését tekintve.

A tervek között megemlítette a Honvédség berkeiben idén is sikeresnek megítélt "Bevetés Próba" rendezvénysorozatban történő részvételt, ahol szentesi általános- és középiskolás versenyzők kapnának meghívást a Honvédelmi Minisztériumtól, hogy megmérettessék magukat különböző (légpuska lövészet, akadálypálya, stb.) versenyszámokban.

Kiemelt célként vázolta fel az elnökség azon tervét, miszerint pályázni kíván az egyesület a Testvérvárosok Olimpiája rendezési jogára, melynek keretében Szentes és testvérvárosainak csapatai versengenének egymással városunkban.

Jövő évi fő célkitűzésként a város, azon belül Szentes ifjúsága felé történő nyitást fogalmazta meg az alelnök, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megvalósuljon az egyesület alaptörekvései között szereplő utánpótlás-nevelés is.

Ennek érdekében csatlakozni kíván a sportegyesület a "Tártkapus Sportlétesítmények" elnevezésű akcióhoz, melynek gondolatát a Közgyűlésen meghívott vendégként Takács László hozzászólásában kifejezte együttműködési szándékát a HRSE-vel, továbbá biztosította a jelen lévőket arról, hogy a városi sportcsarnok továbbra is nyitva áll előttük, támogatja a HRSE város felé nyitási törekvéseit, és javasolta, hogy az egyesület minél előbb kezdeményezze felvételét a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetségbe annak érdekében, hogy még nagyobb lehetőségei nyíljanak a pályázatok, illetve a nevesebb sportversenyeken való részvételek terén.

Kaszanyi Sándor
mk. őrnagy
HRSE sajtóreferens


<<< Vissza