XXXVII. évfolyam 49. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Átadták a művese állomást
 

2006. december 8.


December 1-jén ünnepélyes keretek között adták át a Dr. Bugyi István Kórház FMC Dialízis Központját. Szentes önkormányzata 2005. március 14-i képviselő-testületi ülésén döntött a szentesi dr. Bugyi István Kórház területén lévő 1420 négyzetméteres terület hasznosításáról. A határozat értelmében az önkormányzat a Fresenius Kft.-vel 50 évre szóló bérleti szerződést kötött, egy magas színvonalú művese állomás létrehozása céljából. Az épület több mint 200 millió forintba, az orvostechnikai eszközök több mint 10 millió forintba kerültek. A 22 kezelőhelyen 132 beteget tudnak ellátni, három műszakban. 100 ezer fő tartozik az ellátási körzetbe, többek között Szentes és kistérsége, Csongrád és kistérsége, Mindszent, Kunszentmárton.


Bővebben


 

Kórházi Mikulás
 

2006. december 8.


Hagyomány már, hogy Szirbik Imre polgármester és az önkormányzati Mikulás minden év december elején ellátogat a városi kórház gyermekosztályára. Idén 7-ére esett az alkalom. Az eseményen 15 gyermek adventi kalendáriumot és plüss állatkát kapott ajándékba. A Mikulás az osztálynak is kedveskedett (több mint 50 ezer forint értékben) egyebek között mesekönyvekkel, naptárral, babakocsival, varázs írótáblával, kifestőkkel, társasjátékokkal, melyeket a benn tartózkodók egész évben igénybe vehetnek.


 

A szentesi sport krónikája
 

2006. december 8.


Hiánypótló és régóta várt könyv jelent meg a napokban Szentesen. Mint ahogyan Szirbik Imre polgármester írja a kiadvány eloszavában: a könyv egyszerre krónikája, tükre és elohírnöke a város rendkívül gazdag sportéletének és sokoldalú, valódi teljesítményeken alapuló sportsikereinek. A Nagy szentesi sportkönyv olvasója tájékozódhat arról, hogy milyen szerteágazó, erős és mennyire nemes hagyománya van Szentes sportjának.


Bővebben


 

Ábrándozzunk együtt!
 

2006. december 8.


Már csak egyet alszunk, és ránk virrad a nevezetes "Nemzeti gyásznap", Puskás Öcsi temetésének napja. A szó fizikai és lelki értelmében százezrek fognak Budapestre zarándokolni. Az előre megkomponált szertartási rend majd - reméljük - hiba nélkül lezajlik. Ám még nem tudjuk, mi lesz a válasz a nagy kérdésre: fog-e valami történni a magyar szívekben?

Váratlanul fog-e valami olyan változás lezajlani sokak lelkében, melyet a zsidók híres prófétája, Ézaiás így fogalmazott jövendöléssé: "Ha olyanok volnának is bűneitek, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó, és ha olyan vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú."


Bővebben


 

A polgárság támasza
 Százharminc éve született dr. Négyesi Imre (I.)

2006. december 8.


A századforduló éveiben Szentes városiasodása felgyorsult: utcái szilárd burkolatot kaptak, az egészségtelen ásott kutakat ártézi kutak váltották fel, megindult a vasúti közlekedés, bevezették a villanyvilágítást, kiépült a telefonhálózat, s elkészültek a belváros díszes középületei. A dinamikus fejlődést az első világháború megakasztotta. A háborút követő forradalmak, majd a közel egy éves román megszállás következtében a meglévő létesítmények lepusztultak, a városi adminisztráció felbomlott, a település adóssága 5 millió aranykorona fölé emelkedett.


Bővebben


 

Templom Szent Miklós tiszteletére
 Évfordulók - 2006.

2006. december 8.


185 éve, 1821. december 2-án született Bálint László (1821-1861) gazdálkodó, Szentes 1861. évi polgármestere. (1906-ban utcát neveztek el róla.)

80 éve, 1926. december 2-án a választási biztosok összesítették az országgyulési képviselojelöltekre leadott ajánlási íveket. Ebből kitunt, hogy Bugyi Antal 2258, dr. Szeder Ferenc János 2202, dr. Búza Barna 758 ajánlást kapott. (Mivel a Kossuth pártkörök jelöltje nem érte el a törvényben előírt 1000 ajánlást, Búza Barnát törölték a jelöltek sorából.)


Bővebben


 

Gyerekek sütnek az ünnepre
 

2006. december 8.


A tönkölybúzából készült, és a diabetikus termékek után idén az adalékanyag nélkül sütött kenyérrel kívánja segíteni a reform módon táplálkozókat az Árpád Agrár Rt részeként működő Kenyér Kft. A Művészetek Házában karácsonyt megelőző héten első alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai napokon együtt dagasztja, fonja az ünnepi kalácsot a gyerekekkel a cég szakembere.

- Pontosabban a reform módon táplálkozókat, a cukorbetegséggel és az élelmiszer allergiával élőket szeretnénk finom, számukra is egészséges pékáruval szolgálni - egészíti ki beszélgetésünket Farkas Imola termékmenedzser. A cukorbetegeknek szánt diabetikus termékek a Szegedi Gabonakutató Intézet, a Bajor Pékség és a Diabetrade kft közös szabadalma. Lényege, hogy az emésztés során egy kocsonyás anyag képződik, így késleltetve a felszívódást. Az öko-módon termeszthető, ősi magyar búzafajtából, a tönkölyből készült termékeink népszerűek. Elsősorban azért, mert öko-módon termeszthető. A búzaszemeket körülölelő rendkívül kemény védoréteg miatt nagyon kevés vegyszerrel ellenáll a gabonabetegségeknek.

Téves azonban az a nézet, mely szerint magasabb a fehérje tartalma a fehérlisztet adó búzáénál. Ez az érték teljesen időjárásfüggő. A tönkölyből készült pékárut a lisztérzékenyek nem fogyaszthatják, ellenben a legújabb adalékanyag nélkül készült kenyeret igen.

A magyar lakosság egyre növekvő arányban szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Amennyiben ez táplálkozási allergia, kap a szakorvostól egy úgynevezett E-listát, melyen a számára allergén anyagok szerepelnek. Az E-számok egyébként az Európai Unióban engedélyezett adalékanyagokat takarják, az E-300 például az aszkorbinsav.

- Kigyűjtöttük minden termékünk adalékanyag tartalmát, és arról az ingyenesen hívható zöld számon (06- 80- 820-028) bárkit szívesen informálunk.

Farkas Imola hangsúlyozta: nem a barna kenyér az egészséges táplálkozás kulcsa, hiszen a barnaszín csupán a maláta színezéktol is származhat. A teljes kiőrlésű lisztes termékeké a főszerep, s rendkívül örvendetes, hogy a gyermekélelmezést végzők is keresik az így készült kiflit, zsömlét.

A Muvészetek Házában idén első alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai napokon a gyerekek kézi malommal őrölhetnek, kézzel formázhatnak zsömlét, kiflit, brióst. Imola segítségével megismerkedhetnek a háziasszonyi fortélyokkal a hat-és négyágú kalács, és adventi koszorú sütése közben.

N. A.



 

Megelevenedő tananyag
 Digitális technikával a Kiss Bálintban

2006. december 8.


Dimákné Sebok Veronika matematika-német szakos tanár saját óráján is használja az interaktív táblát. (Fotó: Vidovics)

A közoktatás módszertani megreformálása érdekében írta ki pályázatát a szakminisztérium. Az Európai Unió által is támogatott HEFOP pályázat a közös gondolkodásra hívja fel a figyelmet. A kompetencia alapú oktatásról tartottak bemutatóval egybekötött tájékoztatót a Kiss Bálint Református Általános Iskolában.


Bővebben


 

Tilosban
 

2006. december 8.


A közterület-felügyelet ellenőriz és megállapít. (Olykor büntet.) Amit lát: Szentes belterületén több olyan hely van, ahol a lakosság illegális szemétlerakót létesít. Önhatalmúlag, persze, mivel engedélyt nem kap hozzá. Kóczán István, a fentebb említett felügyeleti szerv vezetoje meséli: ott, ahol valahogyan keletkezik egy kis földkupac, még csak nem is háztartási szemétről beszélünk, ott arra már pakolnak. Levágott gallyat, lombhulladékot, egyebet, majd utánuk megjelenik a háztartási szemét. Abban aztán megtalálható a WC-ülőkétől a konyhai hulladékig szinte minden.


Bővebben


 

Humánus megoldásokért
 

2006. december 8.


Dr. Bácskainé Fazekas Márta (képünkön), a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója tősgyökeres szentesi. Itt végezte iskoláit, az általánost és a középiskolát, utóbbit abban az intézményben, ahol most az igazgatói feladatokat látja el. A szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, orosz-francia szakon szerzett diplomát. Az év szeptemberétol (1976) a gimnázium dolgozója.


Bővebben


 

Kirakat-karácsony
 

2006. december 8.


Ma furcsa színezetet ölt az az időszak, amelybe a múlt hétvégén léptünk, azaz advent időszaka - mondta Bán Ödön egyetemei hallgató. Vajon miért vélekedik így az adventről és a most következő ünnepeinkről? Errol beszélgettünk vele.

- Hogyan készülsz az ünnepekre?

- Adventre sohasem készülök, de mások felkészítenek rá már októbertől. Folyamatosan impulzusokat adnak a különböző televízió csatornák és cégek arra, hogy vásároljak. No, nem 5 ezer forintért, hanem ha lehet, akkor több tízezer forintot költsek az ünnepekre, hiszen így mutathatom ki szeretetemet. Nem az öszszeg a lényeges, hanem az, hogy szeretettel adjunk valamit. Ebbe olcsóbb és drágább ajándékok egyformán beletartoznak. A lényeg az, hogy személyes legyen és az érzelmeket tükrözze. Nincs értelme kettő plazmatévét venni egymillió forintért, ahogy ez a múlt karácsonykor megtörtént egy családban. Utálom, hogy azt sulykolják az emberekbe, hogy angolszász módon ünnepeljünk.

- Mit jelent ez?

- Kirakat-karácsonyt. Tele van a város már hetekkel az ünnep elott a karácsonynyal. A Mikulás csak előzetes ajándéknak számít. Ha szétnéz valaki, akkor égősorral feldíszített fenyőket, tujákat, vagy rózsabokrokat lát a városokban. Az év egy egész hónapja karácsonyi adok-veszek lázban ég. Sok az ünnep körül a giccs.

- Mit tartasz giccsesnek?

- A műfenyot biztos, hogy nem Svédországban vagy a Mátrában vágták ki, hanem Indonéziában vagy Kínában vették le a szalagról. De nem baj, ezek a kellékek sok helyen egész évre karácsonyi hangulatot biztosítanak, hiszen a boltokban sokszor elfelejtik levenni oket. Nem az a probléma, hogy ünnepi hangulatba öltöztetik a városokat, hanem az, hogy sokszor ezt hamar és ízléstelenül teszik.

A legvisszataszítóbbak azonban a karácsonyi hitelajánlatok, hiszen "pusztán jóságból és szeretetből" egész éves adósságba csábítják a családokat.

- Akkor hogyan kellene ünnepelni?

- Ahogy azt régen tették. Az ajándékozás a szeretet kinyilvánítása legyen meghitt családi körben, ahol a munka és a rohanás közepette együtt tudunk tölteni egy- két napot és figyelmünket végre családtagjaink felé tudjuk fordítani.

Cseh-Lakos


 

Művészetüket adták ajándékba
 

2006. december 8.


Számos alkalommal találkozhatunk a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóival a város különböző rendezvényein. Részt vesznek nagy sikert arató előadásaikkal többek között jótékonysági bálokon, de saját rendezvényeik is vannak.


Bővebben


 

Ünnepségek ideje
 

2006. december 8.


A Gondozási Központ intézményei valamint a Hajléktalan Segítő Központ minden évben megtartják karácsonyi ünnepségüket, melyen Szirbik Imre polgármester, országgyulési képviselő és Ollai Istvánné önkormányzati képviselő, a szociális és egészségügyi bizottság tagja ajándékcsomagokkal kedveskednek a résztvevőknek.

Az ünnepségek idopontjai: December 15., péntek 10 óra, I. sz. idosek klubja (Horváth M. u. 10.), december 19., kedd 11 óra II. sz. idosek klubja (Nagyörvény u. 53.), december 20., szerda 10 óra III. sz. idosek klubja (Dózsa Gy. u. 86/A.), 13 óra pszichiátriai otthon (Munkás u. 40.), december 22., péntek 18 óra Hajléktalan Segíto Központ.


 

Nem fotó!
 

2006. december 8.


Ezzel a címmel nyílt meg ifj. Vidovics Ferenc kiállítása november 30-án a városi könyvtárban. A cím helytálló és mégsem az, hiszen a kiállított munkák fotókon alapulnak.


Bővebben


 

DVD-n a Szentesi Híradó
 

2006. december 8.


A szentesi amatorfilm klub (AFK) dr. Dragon Károly vezetésével az 1960-as évek elején indult el. Az általa vezetett közösség rövid idő alatt országosan ismert klub lett. A fesztiválokon több díjat is nyertek. Eredményes munkájuknak köszönhető, hogy az 1970-es évek elején Szentesen rendezték meg az Országos Amatőrfilm Fesztivált. Irányításával a klub sokoldalú tevékenységet végzett. Ezért is vállalkoztak Kacagó Kamera címmel országos amatorfilm-fesztiválok megrendezésére. Minden évben rendeztek a város lakossága részére bemutatókat a klub alkotásaiból, illetve neves alkotók filmjeibol. Legkiemelkedőbb eredményük a híradófilmek készítése volt.


Bővebben


 

Smooth-jazz, először
 

2006. december 8.


Jazz, étteremben? Mért is ne, hiszen a megfelelő hangzáshoz szükséges technikai eszközök megléte ma már alapkövetelmény, nem úgy, mint egy-két évtizede. A gasztronómia pedig - ha minden ízében kifogástalan - képes felerősíteni a zene nyújtotta primer élvezetet.


Bővebben


 

Védőszent a múzeumban
 

2006. december 8.


Több szempontból is különleges időszaki tárlattal várja péntektol a látogatókat a Koszta József Múzeum. A szlovákiai bányavidékrol érkezik a Rozsnyói Metercia másolata.

A művészettörténetben és a bányászati szakirodalomban is egyedülálló dokumentációs értékkel bíró mű eredetije a kései középkorban, 1513-ban keletkezett. Az oltárkép a Szlovák Köztársaság keleti részén fekvő Rozsnyó városában, a római katolikus püspöki székesegyház főhajójának falán látható. A 170X135 cm-es olajfestményt a titokzatos L. A. monogram tulajdonosa alkotta. A Metercia elnevezés a latin me tertia összevonásából keletkezett, jelentése: én (vagyok) a harmadik. A központi fő alakok Szent Anna, Szűz Mária és a kis Jézus, a háttérben pedig a vidék jellegzetes tájegységeinek keretében a korabeli bányászat és kohászat egyes műveleteinek hiteles és részletező dokumentálása figyelhető meg. Ez utóbbi a mű fő értéke. A középkori bányász, munkájának sikere érdekében igyekezett a természetfölötti lények jóindulatát és védelmét elnyerni, ehhez a Biblia és a keresztény egyházi irodalom a patrónusok bő választékát kínálja a szentek és a boldogok köréből. Mivel Szent Annát tartották a bányászok védőszentjüknek, így lett ő a kép névadó főalakja. Szent Anna iránti hajlandóságuk és más szent lények iránti tiszteletük előfeltétele volt annak, hogy a gazdag ércelőfordulásokat gyorsan és szerencsésen megleljék, és a mélyben rájuk leselkedő számtalan veszélyt elhárítsák.

A képet a művészettörténészek úgy értékelik, hogy a téma kiemelkedik a késogótika alkotásainak sorából és már a reneszánsz felé mutat. A három főalak közül Szűz Mária portréját tartják a legsikerültebbnek, egyúttal ez a kor egyik legnagyobb igénynyel készült női képmása. A festmény képzőművészeti értelemben a képsíkok mélysége miatt is jelentos alkotás: a térábrázolás is megelőzi korát. A kép egyes részletei külön kis táblákon sorakoznak majd az oltárkép mellett körben a múzeumi terem falán. A kiállítást december 8-án, lapunk megjelenésének napján 15 órakor Süli János, szlovák főkonzul ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A ritka kordokumentum 2007. január 28-ig látható a múzeumban.

D. J.


 

Imádták Rúzsa Magdit és Sereséket
 Tiszteletbeli polgár a kishegyesi Megasztár

2006. december 8.


A polgárrá fogadás pillanata.

Telt házat vonzott Rúzsa Magdolna a sportcsarnokba: az igényes produkciókra éhes közönséget. A Mega-sztár fellépése előtt a Színkör Alapítvány művészeti iskolájában tanító fiatal művészek adták meg az alaphangot.


Bővebben


 

Gobelinen Szamosközi muvei
 

2006. december 8.


A Hegedus László Helyőrségi Klub ad otthont az I. Országos Szamosközi-gobelinvarró pályázatra készült alkotások kiállításának. December 2-án délután nyitották meg a tárlatot és ekkor adták át a pályázat nyerteseinek az értékes díjakat. Hatalmas tömeget vonzott a rendezvény, melyre az ország minden részébol érkeztek.


Bővebben


 

Hangverseny, tűzijáték
 

2006. december 8.


December 30-án, szombaton 18 órakor a Szentesi Zenebarátok Egyesülete hagyományos Óév búcsúztató hangversenyt rendez a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Az önkormányzat december 31-én, 24 órakor rendezi a nagysikerű szilveszteri tűzijátékot. A programot Szirbik Imre polgármester, országgyulési képviselő óévbúcsúztató beszéde nyitja meg, melyet fergeteges tűzijáték követ.


 

Egymilliót ért a lopott áru
 

2006. december 8.


Büntetőeljárást indított a szentesi rendőrkapitányság ismeretlen elkövető ellen, aki néhány nappal ezelőtt a bereki városrészből, egy fóliasátor alól tulajdonított el rozsdamentes lemezeket. Az ellopott áru értéke mintegy egymillió forint. A nyomozók azóta olyan információkhoz jutottak, ami nagyon közel hozta őket a tettes kézre kerítéséhez.

Egy másik lopási ügyben már ki is hallgatták a gyanúsítottakat, akik egy tanyából vittek el fémtárgyakat. Ezeket később egy fémfelvásárló helyen lefoglalták a rendőrség munkatársai.
Alaposan belehúztak a kerékpártolvajok. Néhány nap alatt számos bringa tűnt el a Szabadság térrol, a városközpontból és a Kossuth tér környékéről.

Egy most épülo felsőpárti házba törtek be ismeretlen tettesek, akik az ott lévő gázkazánból loptak el alkatrészeket, több százezer forint értékben.

Közelednek az ünnepek, amire a tolvajok is élénken készülnek. Újra felhívjuk kedves olvasóink figyelmét arra, hogy az üzletek előtt hagyott kerékpárjukon egy percre se hagyják ott csomagjaikat, táskáikat őrizetlenül. A gépkocsik utasterében sem ajánlatos a megvásárolt ajándékokat betárazni, mert a szem előtt hagyott értékeket nagyon könnyen megkívánják a bűnözők. A rendőrség munkatársai fokozott ellenőrzéseket tartanak a piacokon- ahol a zsebtolvajoktól sem árt óvakodni-, sőt, a fenyőfaárusok engedélyének meglétére is kíváncsiak lesznek.

H.V.



 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. december 8.

  • Paprikás-tejfölös sertéstokány
  • Meggyes linzerkosárkák


Bővebben


 

Farkasok tornája
 

2006. december 8.


Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a II. Szentesi Farkasok utánpótlás labdarugó torna, amelyet a Gróf Széchenyi Általános Iskola tornatermében rendeztünk. Négy település 9 csapatának közel 100 sportolója vett részt az eseményen. Ezúton fejezzük ki a köszönetünket a támogatásért az Ifjúsági - és Sportbizottságnak, Hering Ferencnek, ifj. Vass Istvánnak, a Petofi Cukrászdának, a Hunor Coop Áruházaknak, a Reakció üzletnek, Gravomixnek és a Príma Nyomdának. Külön köszönjük Polyákné igazgatónő segítségét, aki kiváló feltételeket biztosított a gyerekek számára. Természetesen hálásak vagyunk a Koszta József Általános Iskolának is, ahol az ősz folyamán felkészülhettünk.

Eredmények, 1998/99-es korosztály: 1. Hódmezovásárhely, 2. Szentesi Farkasok USE, 3. Mindszenti Mocorgó FC.
1996/97- es korosztály: 1. Hódmezovásárhely, 2. Fábi-ánsebestyén KSC, 3. Szentesi Farkasok USE.
1994/95-ös korosztály: 1. Szentesi Farkasok USE, 2. Hódmezovásárhely, 3. Fábiánsebestyén KSC.

A szülők


 

Szombat délutáni láz
 

2006. december 8.


A Szentesen októberben rendezett standard magyar bajnokságról készült összefoglalót december 9-én, szombaton 16.05-tol tűzi műsorra a Duna Televízió. A táncverseny a standard és latin táncok látványossága mellett azért is emlékezetes nekünk, szentesieknek, mert a helyi Szilver Táncsport Egyesület remek eredményeket ért el: a versenyzőik által nyert három bajnoki cím között volt László Csaba és Szögi Szilvia parádés győzelme a felnőtteknél, de a dobogó másik két fokára is szilveres párok állhattak.



 

Jobbak voltak a gyulaiak
 

2006. december 8.


A legutóbbi fordulóban a Szentesi Kinizsi NB II-es férfi asztalitenisz csapata a Dr. Papp László Sportcsarnokban fogadta Gyula együttesét. Jobbak voltak Zoltai-éknál a gyulai legények, az eredmény is azt igazolta, hiszen a fürdővárosi asztaliteniszezok 12-6-ra győztek a Kinizsi ellen. Pontszerzők: Simon Viktor-Juhász Árpád 1, Juhász Árpád 2, T. Nagy Zsolt, Simon V. és Zoltai Z. 1-1-1 győzelmet aratott. A Kinizsi az eddig szerzett 3 pontjával a tabellán a középmezőny végén található.


 

Csípett a kígyó
 

2006. december 8.


A legutóbbi NB II-es férfi kézilabda fordulóban, Szentesi Kinizsi együttese hazai pályán fogadta Újkígyós csapatát. A Békés megyei gárda 31-26-os győzelmet aratott a hazaiak ellen.

Szaszkó Norbert edző így értékelte a mérkozésen történteket: - Indiszponáltan és fáradtan játszottunk. Látni lehetett, hogy néhány poszton húzó emberek hiányoznak. A vereség ellenére a srácok javára írható, hogy a mostani Újkígyós elleni öszszecsapáson volt mikor tíz gólos hátrányban voltunk. Sikerült, ha nem is teljesen felegyenesednünk, s ennek köszönhetően csak ötgólós vereség lett a vége. Ez egy mentális fejlődést mutat, ha figyelembe vesszük azt, hogy a tavalyi szezonban egy tíz gólos hátránynál a gárda teljesen összeomlott, s ekkor beleszaladtunk egy nagy zakóba. Tovább küzdünk és harcolunk egyszer minden rossz sorozatnak vége szakad.

(dvz)


 

Sikeres úszók
 

2006. december 8.


Az elmúlt napokban Baján nyílt úszóbajnokságot rendeztek, melyen 16 egyesület 238 versenyzője vett részt. A versenyen a szentesi Városi Úszó Club 6 sportolója 23 érmet szerzett.

Eredmények: Csák Anikó (94) 50 m és 100 m mell 1., Vecseri Dorina (96) 50m, 100m és 200 m mell 1., 50 m gyors 1., 100 m gyors 2., 100 m vegyes 1., 100 m pillangó 3., Tihanyi Fanni (96) 50 m mell 3., 100 m és 200 m mell 2., 50 m gyors 2., 100 m gyors 1., 100 m pillangó 1., 100m vegyes 3., Mizere Flóra (94) 400 m gyors 1., 100 m gyors 2., Dajka Dalma (94) 100 m gyors 3., Mordvincev Sándor (88) 400m és 100 m gyors 3., 100 m vegyes 1., 400 m vegyes 3.

* * *

A Szentes Városi Úszó Club tagjai sikeresen szerepeltek a Szeged kupa régiós úszóversenyen.

50 m fiú gyors (93-sok és idosebb) 1. Molnár Dávid, 3. Mordvincev Sándor. 50 m leány gyors (94-95.) 3. Dajka Dalma. (96-97) 1. Vecseri Dorina, 2. Tihanyi Fanni. 50 m fiú mell (2000) 1. Mészáros Zsolt, 3. Tóth Gyula. (96-97) 3. Pellei Frank. 50 m leány mell (2000) 3. Gulyás Andrea. (94-95) 1. Csák Anikó. (96-97) 2. Vecseri Dorina. 50 m fiú hát (98-99) 2. Rébeli Máté. 50 m fiú pillangó (93-as és idosebb) 2. Mordvincev Sándor. 50 m leány pillangó (94-95) 3. Mizere Flóra. (96-97) 1. Tihanyi Fanni. 100 m fiú gyors (93-sok és idosebb) 1. Mordvincev Sándor. 100 m leány gyors (94-95) 1. Mizere Flóra, 3. Dajka Dalma. (96-97) 1. Vecseri Dorina, 2. Tihanyi Fanni. 200 m fiú vegyes (93-sok és idosebb) 1. Mordvincev Sándor.


 

Bosszantó döntetlen
 

2006. december 8.


Öt másodperccel a vége előtt (!) még győzelemre állt Abonyban a Fortuna Jadberg csapata ellen a Legrand-MetalCom Szentes a futsal NB I hétfo esti összecsapásán, ám mégis 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó, aminek érthetően a hazaiak örültek sokkal jobban. Koncz Zsolt, a szentesi edzőpáros egyik fele szerint két pontot Abonyban hagyott a Legrand. A szentesi gárda háromszor tudta megszerezni a vezetést, sot húsz másodperccel a végso dudaszó előtt még nálunk volt a labda, éppen ezért bosszantó a pontok elhullajtása. Ami a Magyar Kupa mérkőzéseket illeti, ugyancsak az Abonnyal meccsel majd a Szentes, és a két összecsapás alapján illene továbbjutni. A bajnoki tabellán jelenleg a 16 pontos MetalCom áll az 5. helyen, míg a második helyezett Mezei Vill FC 18 pontos, nagyon szoros tehát a mezony. A következo fordulóban, hétfon este 20 órakor a Dr. Papp László Sportcsarnokban éppen a Mezei Vill lesz a Szentes ellenfele, nagy csatára van tehát kilátás.


 

Mintha ma történt volna.
 

2006. december 8.


Egy olimpiai cikluson, négy éven keresztül volt a városi sportcsarnok vezetője Cseuz László (képünkön). Az intézmény tíz éves születésnapján ő is ott ült a lelátón, ekkor kértük meg egy rövid emlékezésre.


Bővebben


 

EB-re készülődve
 

2006. december 8.


Bertók Róbert a rendezvény helyszínét mutatja be. (Fotó: Vidovics)

Jó ütemben halad a jövő év április 3-8-ra kiírt Európa-bajnokság szervezése. Bertók Róbert világbajnok sportoló, a nemzetközi rendezvény fő szervezője lapunknak elmondta, hogy a strandon lévo házakat már mind lefoglalták. Angolok, írek, németek jelezték: 75 fővel kívánnak jönni. Az előkészületekhez tartozik az is, hogy december 11-én, hétfőn egész napos filmforgatás lesz a városban. A futsal mérkozés idején is forgatják az EB reklámfilmjét a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Mint megtudtuk, a Sport1 tévé már biztos, hogy közvetít majd Szentesről, a Duna Televízióval ez ügyben most folynak a tárgyalások. Bertók Róbert a leendő szponzorokat is várja, megkeresi. A MetalCom-R Kft. és a város önkormányzata már az EB támogatói között szerepel.


 

Kötelező a győzelem
 

2006. december 8.


Szoros mérkőzésen szenvedett három gólos vereséget Pécsett a Legrand-Szentes férfi vízilabda csapata. Az első két negyed után még döntetlenre állt a két gárda, aztán két negyedet nyert a Pécs, a Szentes pedig már nem tudta utolérni vendéglátóját. A 15-12-es vereségről Berki András úgy vélekedett, hogy a kudarc ellenére nem játszott rosszul csapata, mindent megtettek a pontszerzésért, ami végül nem sikerült. Szerinte a negyedik negyed közepén dőlt el a meccs, amikor is kettős emberelőnybe került a Szentes, ám a játékvezetők szinte azonnal visszaadták a labdát a hazaiaknak, így oda lett az előny és az egyenlítés lehetősége egyaránt. Szombaton 18 órakor a Neptun VSC ellen játszik a Legrand, majd szerdán a BVSC ellenfelei lesznek a szentesi vízilabdázók. Berki András szombaton győzelemre , szerdán pedig háromesélyes összecsapásra számít.


 

Családi események
 

2006. december 8.


Született:
Komjáti Józsefnek és Bartucz Zsuzsannának (Berek, Tanya 8/A) Péter, Szabó Ákosnak és Bazsó Krisztina Zsuzsannának (Dr. Berényi I. u. 55.) Nataniel, Kornyik Árpád Attilának és Dancsó Anitának (Bacsó B. u. 7.) Tímea Anita, Szanyi Csabának és Torma Margitnak (Csongrád, József A. u. 9.) Csaba András nevu gyermeke.

Házasságot kötött:
Vincze Balázs (Gyor, Mozsár u. 3/C) és Milinker Mónika (Gaál I. u. 50.).

Elhunyt:
Bese Attila (Veres P. u. 3/2), Bordács László (Ady E. u. 26.), Nemcsik János (Báthori u. 13.), Szucs László Istvánné Gyenes Margit (Dr. Berényi I. u. 32.), Komjáti Imréné Góg Margarét Márta (Bereklapos, Tanya 56.), Juhász Mihályné Simmer Julianna (Csongrád, Klapka u. 40.), Borbás János (Csongrád, Apponyi u. 3.), Fényszárosi Frigyes (Csongrád, Vas Gereben u. 18.).


 Vissza a legfrissebb számokhoz