<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. december 1.

Zöldségleves gombával

Hozzávalók: Vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 karalábé, 20 dkg gomba, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítése: Az olvasztott vajon pirítsuk üvegesre a hagymát, melyet apróra felaprítottunk, majd tegyük hozzá az apró kockákra vágott répákat, karalábét és a gombát. Jól pirítsuk le, adjuk hozzá a paradicsompürét és annyi forró vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön főzzük készre. Forrón tálaljuk, tejföllel és galuskával.

Tejszínes pirított csirkemell rizzsel

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 2 gerezd fokhagyma, vaj, liszt, 2 dl tejszín, 4 adag főtt gyorsrizs, fél dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítése: A csirkemelleket vágjuk félbe és dörzsöljük be sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Olvasztott vajban süssük mindkét oldalukat pirosra, majd szedjük ki a megsült húst. A viszszamaradt zsiradékban futtassuk meg a lisztet, öntsük rá a tejszínt és ha felforrt sózzuk, borsozzuk meg. A körethez pirítsuk meg az apróra vágott petrezselymet az olívaolajban és forgassuk bele a főtt rizs. Tálaláskor a hússzeleteket locsoljuk meg a tejszínes mártással.


<<< Vissza