<<< Vissza

A család élő szervezet

2006. december 1.

A Művészetek Házában a Mézes Napok elnevezésű rendezvényen minden délután előadást tart majd munkatársaival Ötvös Mihályné a Bolt az egészséghez üzlet vezetője. Az adventi várakozás idején többek között arról beszélt lapunknak milyen felelősség hárul az édesanyákra a "nagyipari táplálás" világában, hogyan készüljünk testileg és lelkileg a karácsonyra.

- Az ünnep rólunk szól. Vegyük észre saját testi- lelki mivoltunkat, halljuk meg önmagunkat. Teremtsük meg lelki egyensúlyunkat, mely egyszerűen annyit jelent, hogy megtaláltam ami nekem jó- mesél mosolyogva a négygyermekes, kétunokás anya- nagymama. Az adventi várakozás elsősorban azt jelenti, hogy testileg és lelkileg megtisztulva készülök arra az ünnepre, mely a sötétségből majd a világosság felé nyit időt és utat.

Az év egészére érvényes szemlélet szerint a természettel való együtt lélegzést, egyensúlyt egy egészséges önzéssel tudjuk megteremteni. Lényege, hogy a saját miliőnkben alakítsunk ki egy zugot, ahol a legkedvesebb tárgyaink mellett rövid ideig, egyedül elcsöndesülhetünk. Relaxáljunk, gyújtsunk gyertyát, égessünk füstölőt. Ilyenkor rengeteg dologra választ kapunk. A folyamatot a táplálék gondos megválasztásával alapozhatjuk meg. Az emésztőrendszerünk zavarai ugyanis alkotóerőnkre, agyunkra, jellemünkre is kihatással vannak.

- Ahogyan a Földünk tisztul egy - egy általunk természeti katasztrófaként megélt történéssel, ugyanúgy szükséges ez az ember számára is. Egy évben kétszer kell méregtelenítenünk. Karácsony és húsvét előtt,- fogalmazott a természetgyógyász csapattal dolgozó Ötvösné. Ahová születtünk és élünk ezen a bolygón, annak harminc kilométeres körzetéből kell a táplálékunkat beszereznünk. A déligyümölcs például a délen élő ember szervezetét hűti, amire nekünk nincs szükségünk. Számunkra az alma, dió, sült tök az éltető és tápláló vitamin és ásványi anyag forrás.

A karácsonyt megelőző héten a Művészetek Házában első alkalommal megrendezésre kerülő Mézes Napok rendezvény minden délutánján állapotfelmérést végez a természetgyógyász csapat bioenergetikai, Voll- módszerrel, aurafotózással, a szervezet antioxidáns mérésével.

- Olyan elemi dolgot hirdetek, mint a megfelelő mennyiségű tisztított víz áldásos hatása. A család, mint élő szervezet és az édesanya gondoskodásának ereje és szerepe - sorolta Ötvösné Éva. A családot, mint élő szervezetet kell vizsgálni és orvosolni, nem külön-külön tüneti kezelést végezni. Nagyon fontosnak tartanám a régmúlt időből ismert családorvos létét.

A családban élő meg nem gyógyított lelki betegséggel csupán rohanó ajándék- vásárlássá szeplősödik a várva várt ünnep. S sokszor a legmeghittebb pillanatnak várt karácsonyi estén szembesülnek a családok azzal, hogy nem találták meg mi okoz számukra boldogságot és azt nem tudják sugározni szeretteik felé.

Nagy Andrea


<<< Vissza