<<< Vissza

Lajthások Sankt Augustinban

2006. december 1.

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei az őszi szünetben Németországban, Sankt Augus-tinban léptek fel. A testvérváros zeneiskolája egy estét betöltő szereplésre hívta meg a "lajthásokat".

Csütörtökön éjszaka indult a csapat hét tanár kíséretében. Nagy várakozás, izgalom, próbák, lázas készülődés előzte meg az indulást. Az út kicsit hosszú volt, de közben is jó volt a hangulat, az egyes tanszakok növendékei megismerték egymást, kis csoportok alakultak ki már az út elején. A vendéglátó zeneiskola igazgatója fogadta a csapatot, majd nagy izgalom követte, ki hova, milyen családhoz kerül, kivel lesz együtt.

Szombaton hegymászás következett, ami mély nyomokat hagyott a résztvevőkben, majd délután próba, és este a koncert.

Elérkezett a pillanat amiért idejöttünk. Nagy koncentráció, izgalom kísérte a fellépést, nagysikerű műsorral képviselték a tanulók az iskolát, felkészítő tanáraikat és Szentest. A valamennyi tanszakot képviselő növendékek tudásuk legjavát nyújtották az előadáson.

Vasárnap Kölnben volt a csoport, megmásztuk a dómot, ismét megmozgatva tagjainkat. Ez is nehezen felejthető élmény. Fentről nagyon szép kilátás nyílt a városra. Gyönyörű volt. Lehetőség nyílt egy kis városnézésre, majd indult mindenki haza a vendéglátó családhoz.

Sajnos elérkezett a búcsú ideje, a fogadó családokkal nagyon jó kapcsolatok alakultak ki, barátságok, hoszszan tartó ismeretségek szövődtek. Mielőtt végérvényesen elindultunk volna, Bonnban megláttuk Beethoven szülőházát, egy kis időt töltöttünk a városban és indulás haza.

Nagyon nagy sikerű, szép emléket nyújtó, sikeres út áll a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és a kísérő tanárok mögött. A résztvevők köszönik a szülőknek és a művészeti iskolának e szép út lehetőségét, a tanároknak a színvonalas felkészítést, a növendékeknek a nívós szereplést.

Bajominé Varga Erzsébet


<<< Vissza