<<< Vissza

Egy csipetnyi szeretet

2006. december 1.

A gála egyik színfoltja a tiszaalpári gyerekek néptáncbemutatója volt. Fotó: Vidovics

November 25-én a Tóth József Színházteremben jótékonysági gálaműsort rendeztek a szentesi szegény gyermekek karácsonyáért. No, nem ez az első ilyen alkalom. Mégis rendkívüli volt, hiszen itt mindenki kapott ajándékot. Mindenki hazavihetett valamit, melyből egyre kevesebbet adnak egymásnak az emberek. Ez pedig a szeretet.

Eltelt ismét egy év, és ahogyan azt Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő megnyitó szavaiból megtudtuk, ő is abban reménykedett, hogy idén már kevesebb lesz a szegény gyermek és a rászoruló család. Sajnos nem így történt. A polgármester szerint azonban követésre méltó a segítségnyújtás, hiszen akkor tudunk igazán segíteni, ha mindenki tud adni legalább egy keveset. Akár anyagi segítséggel vagy munkával támogatja embertársait, akár egy mosollyal.
Megszámlálhatatlan volt a segítségnyújtó kéz. Volt aki pénzzel segített, volt aki adományokkal vagy munkával, de olyanok is voltak, akik színpadi szereplésükkel. Nagy élmény volt a gálaműsor mindegyik műsorszáma, mindegyiken érződött a szeretet. Kiemelni sem lehet egyet a sorból, hiszen minden produkció külön ajándék volt a rendezvény résztvevőinek, s - ahogy Ollai Istvánné független képviselő, az est háziasszonya is elmondta - a fellépők csak egy csokor virágot kaptak cserébe. Hallgathattunk citeramuzsikát, és operettet, népdalokat és karácsonyi dalokat, szavalatokat és mesét. Láthattunk néptáncot, valamint modern és hastáncokat. Így ajándékoztak meg bennünket gyermekek és felnőttek egyaránt. Mindez egy cél miatt történt.

Pénzt gyűjtöttek, hogy a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a december 16-i karácsonyi ünnepségen 210 segítségre szoruló élelmiszercsomagot kaphasson és jobb karácsonyuk legyen. Azonban nemcsak ők kapnak segítséget, hiszen az anyaotthonban és a hajléktalanszállón is szoktak csomagokat osztani az ott élő rászorulóknak.

Megtehetik ezt, hiszen a város lakossága évek óta adományokkal támogatja ezt a nemes ügyet. Sok ember, számos cég segít, hogy a városban sokaknak boldogabb karácsonya legyen. Reméljük ez 2007-ben is így történik majd, hiszen sajnos mindig vannak olyan emberek és olyan családok, akiknek szükségük van a segítségre. Egy biztos, Ollai Istvánné független képviselőasszony, valamint a szervezők és fellépők közül sokan megígérték, hogy jövőre ugyanígy, ugyanitt és ugyanezért a célért ismét összegyűlnek.

Cseh-Lakos


<<< Vissza