<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. november 24. |
Hozzávalók 1 rúdhoz (10 szelet): 1 közepes fej vöröshagyma apróra összevágva, 30 dkg enyhén csípős házi füstölt kolbász kockára vágva, 20 dkg pirított kenyérkocka, 0,5 l tejföl. Elkészítése: A rétestésztát olvasztott zsírral kissé meglocsoljuk. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztán egy csíkban elrendezzük. Abrosz segítségével összecsavarjuk, a tetejét is megkenjük zsírral és kizsírozott tepsiben barnáspirosra sütjük. Dubarry pulykamell Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell filé, 1 kanál liszt, só, olaj, 1,5 kg tisztított karfiol, 14 dkg vaj, 6 dkg liszt, 3,5 dl tej, 2 tojássárgája, kevés tejszín, 10 dkg reszelt sajt, kevés zsemlemorzsa. Elkészítése: A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd elősütjük. Tűzálló tálba helyezzük ezeket, majd rárakjuk a megfőtt karfiolrózsákat. A vaj feléből világos rántást készítünk, amit forró tejjel felöntve habverő segítségével simára keverünk, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgákat, kevés vajat és reszelt sajtot, ízlés szerint sót, borsot. (A tojássárgájával már nem szabad forralni.) Ezzel a mártással a karfiolt leöntjük. Tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával, reszelt sajttal és kevés vajat csepegtetünk rá. Sütőben pirosra sütjük. |