<<< Vissza

Állták a versenyt
Küldöttgyűlés a Hunor Co-op Zrt.-nél

2006. november 10.

 
Rendkívüli küldöttgyűlést tartott október 27-én a Hunor Co-op Zrt. Az eseményt még áprilisban meghirdették, mondván, ez időre összeáll az a szövetkezetpolitikai koncepció, amit az országos áfészek, coop-ok követni fognak. A szövetkezeti törvény előírásai, szabályozása ekkorra kikristályosodott.

Mészáros Zoltán elnök-vezérigazgató rövid áttekintést adott az 1-3 negyedéves tevékenységről. Elmondta, a Marosmenti Áfész beolvadásával jelentős vagyon segíti a Hunor Co-op Zrt.-t, annak forrásait. A forgalmi tendenciát követve kimutatható, hogy az eddigi eredmények biztatóak, bár, mint ahogyan az elnök fogalmazott, visz-szafogottan kell, hogy nyilatkozzon, hiszen csúcsokat nem tudtak dönteni. Ennek okát abban látják, hogy úgy Szentesen, mint Makón 2-2 multinacionális cég telepedett meg, ennek ellenére állták a versenyt. A vevőszám növekedett, a hatékonyság szerény mértékben javult, a kitűzött tervet időarányosan teljesítették.

Az elnök-vezérigazgató kifejtette: - A küldöttgyűlésen meghirdettem, a jövőt illetően céljaink változatlanok, a vagyon, az eszközök egyben tartása, dolgozóinknak stabil munkahellyel a megélhetés biztosítása. Továbbá: a szövetkezeti társaságunk, a Hunor Coop Zrt. egységes és jelentős tényező maradjon a piacon. A jövő feladatait taglalva a küldöttgyűlés megtárgyalta és elfogadta azt a fontos előterjesztést, amely a coop törzsvásárlói rendszer, a törzsvásárlói klub elfogadtatásáról szólt. Ez azt jelenti, hogy 2007. január 1-jétől a jelenlegi törzsvásárlói tagi rendszerünket egy országosan beindított coop-klub törzsvásárlói országos rendszerre változtatjuk. Ezzel a Hunor Coop törzsvásárlói nemcsak a városban és környékén, így Szentesen, Makón, Mindszenten, Csongrádon és 14 községben, hanem az ország minden településén a coop-üzletekben kedvezményeket, plusz pontokat, jutalmakat gyűjthetnek majd. Más ösztönző rendszert fogunk használni, országosan egységeset, és természetesen számítunk eddigi törzsvásárlóinkra. Ez a modell a külföldi coopok-nál már bizonyított, idehaza a kétéves teszt alatt is jól vizsgázott. (Minderről a következő számunkban bővebben olvashatnak.)

A küldöttgyűlés abban is döntött, hogy a négy éve meghozott átalakulási folyamatot lezárja. Ez azt jelenti, hogy a Hunor Coop Zrt. viszi a tevékenységet, foglalkoztatja a dolgozókat. Emellett a Szentes és Vidéke Áfész még működött. Az átalakulási folyamattal mindez megváltozik. Azaz: 2007-től a Hunor Coop Zrt. a szövetkezet tagjainak és a volt szövetkezeti üzleti tulajdonosoknak a tulajdonában áll és a szövetkezettől átvett eszközökkel a dolgozói állománnyal és a tagokkal egységes egészet alkotva a részvénytársaság a szövetkezeti eszmerendszer és szellemiség továbbfolytatója. A Szentes és Vidéke Áfész a tagjaival elszámol, 2007 év közepétől a Hunor Coop Zrt. marad a piacon, fogja a jövőt építeni, megpróbálja tovább bővíteni piacait.

Hojcsi Pál, a felügyelő bizottság elnöke egy hasonlattal foglalta össze a küldöttgyűlés döntését: "Ha az üzlethálózatot jelképesen egy családi házhoz hasonlítjuk, amely eddig a Szentes és Vidéke Áfész képletesen az apa nevén volt, aki a jövőben ráörökíti ezt a házat a fiúra, vagyis a Hunor Coop Zrt.-re, hogy azt tovább működtesse, építse, bővítse".

L. J.


<<< Vissza