<<< Vissza

Zsoldos napok

2006. október 27.

 
A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola immár második alkalommal rendezte meg a Zsoldos Napokat. Bugyáné Bakó Veronika igazgató elmondta, hogy hagyományt szeretnének teremteni a háromnapos rendezvénnyel, melyet minden év októberében rendeznek meg. Többek között játékos vetélkedők, különböző versenyek, tesztek, ismeretközlő előadások, kiállítások, filmvetítés, sportrendezvények várták a diákokat. A 13 különböző vetélkedőn résztvevők legjobbjai oklevélben és ajándékban részesültek.

Nagy siker volt az 1956-os eseményekhez kapcsolódó, kép és hanganyagból álló, a tantestület által összeállított projektoros bemutató. Ötletes és látványos volt az ötvenes évek divatját idéző bemutató is. A Palota Környezetvédelmi Kft. gyakorlati képzőhely az oktatás keretein belül készített színvonalas és nem szokványos kiállítást az iskola aulájában.

A három nap alatt szórakoztató programok szolgálták a személyiségfejlődést, a felvilágosítást (AIDS, dohányzás, szexuális úton terjedő betegségek), a viselkedéskultúrát.

Az igazgatónő elmondta, hogy a következő évben a Zsoldos Napokon legjobban és a legnagyobb létszámmal szereplő osztály vándorkupát kap, ez is a hagyomány része lesz.

A sikeres rendezvényt gólyabál zárta, ahol a kilencedikes osztályoknak ki kellett állniuk a gólyaavatás próbáit. A Zsoldos Gólyák tízparancsolatát fél lábon kellett elismételniük.

Az egyik feladathoz öt perc alatt minél több - az iskolában tanító - tanár aláírásának összegyűjtése volt szükséges. A buszállomáson zsoldosos diákokat kellett keresniük és behozniuk. A 9. A töri könyvből rappelt, a 9. B operett stílusban adott elő egy részt az Ó-magyar Mária-siralomból, a 9. K a kémia könyvből rappelt, a 9. P pedig az Antigonéból idézett operett stílusban.

A jól bevált spárgafűzés sem maradt el, a cél az volt, hogy minél több nadrágszáron áthúzzák a madzagot. A fiúk hastánca hatalmas sikert aratott. A kilencedikesek fél lábon, párban táncolni is megtanultak az est folyamán. Diszkóval ért véget a pénteki nap.

M. A.


<<< Vissza