<<< Vissza

Győzni jöttek

2006. szeptember 15.

 
A bokszgála főszereplőit, elsőként Mészáros "Ragadozó" Andrást, a - WBO Interkontinentalis övének védője pehelysúlyban - mérlegeléskor esélyeikről kérdeztem.

- Teljes mértékben esélyt látok az öv megvédésére. Győzni jöttem Szentesre, győzni is fogok - jelenti ki Mészáros.

- Mennyire ismeri ukrán ellenfelét?


- Nem ismerem. Nem kell őt ismernem, nem a barátom, hanem az ellenfelem, akit meg fogok verni.

Az elveszített mérkőzés végén ismét felkerestem "Ragadozót", ezúttal az öltözőben, ahol így válaszolt:

- Nem mindig az győz, aki eltervezi, hogy győzni fog. Mindent megtettem a győzelemért. Nagy jó, kemény srác az ukrán bunyós. Hiszem azt, hogy ez a vereség erősíteni és építeni fog. Úgy érzem, jobb volt az ellenfelem.

Nagyközépsúlyban az IBF Interkontinentalis övéért vívandó címmérkőzés magyar résztvevője volt Nagy "Hóhér" József. A mérlegeléskor őt is megkérdeztem.

- Mindenféleképpen győzni szeretnék. Szentes számomra a siker városa, mert az eddigi címvédő mérkőzéseimet mind megnyertem. Eddig háromszor vívtam címmeccset Szentesen. Most is győzni jöttem.

- Mit tud a brit bunyósról?


- DVD-n láttam, és jó bokszolónak ismertem meg. (Kótaitól egy ponttal kapott ki.) Kemény csatára számítok. Remélem, én kerülök ki győztesen.

A győztes ütközet után, az öltözőben folytatjuk:

- Kemény csatában sikerült Rhodest megvernem. A 7-8-9. menetben éreztem, hogy enyém lesz a győzelem.

A Félix-Promotion vezetője Rácz Félix így nyilatkozott:

- A három címmérkőzés (Petrovics-Burányi magyar bajnoki címmérkőzés volt a harmadik) úgy gondolom, hogy nagyon közönségszórakoztató volt. Persze nem örülök, ha valamelyik versenyzőm vereséget szenved. Az benne van minden sportban. Merdov jobb volt Mészárosnál, "Hóhér" összecsapása nagyon nehéz volt, de mi erre is számítottunk. Nagyon fegyelmezett, taktikus boksszal nyert "Hóhér". Szenteshez méltóan jó hangulatú, teltházas összecsapások voltak. Mindig Szentes-párti voltam, és köszönetemet fejezem ki Bertók Róbertnek.

D. V. Z.


<<< Vissza