<<< Vissza

Tisztességgel, becsülettel

2006. szeptember 15.

Dongó László is megkezdte a kampányt

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség is felállította önálló listáját a helyhatósági választásokra, jelentette be a minapi sajtótájékoztatón Farkas Sándor térségi elnök. Elmondta, különösebb meglepetés nincs a listán, melyet a polgármester-jelölt Dongó László vezet. Őt a részben önkormányzati képviselők, részben, mint külsős bizottsági tagok és jelöltek követik.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Dongó László programjáról szólva lényegesnek tartja a munkahelyteremtést. Megjegyezte, az utóbbi nyolc évben nem sikerült ezen a területen előbbre lépni, a munkanélküliség, ha nem is drasztikusan, de folyamatosan növekszik. A kis- és középvállalkozások megbecsülése is kívánnivalót hagy maga után. Szerinte a városi beruházásoknál háttérbe szorulnak, nem kapnak kellő súlyt a megrendeléseknél.

- A lakosság létszámának csökkenésében szerepet játszik az, hogy a továbbtanuló fiatalok nem jönnek vissza a városba - mondta a polgármester-jelölt. - A diplomások számára nincs kellő számú megfelelő munkahely. Elvándorolnak az ország különböző helyeire. Szeretnénk, ha a városban mindenki jól és biztonságban érezné magát. Megpróbálnánk csök-kenteni az idősek és a rászorultak terheit. Van megoldásunk a problémára. Elképzelésünk arra, hogy a Gyur-csány-féle megszorító csomagtól hogyan védjük meg a város idősebb, legrászorultabb polgárait, Szentes lakosságát.

Dongó László fontosnak tartja a szociális bérlakások számának növelését. Elismeri, a városközpont szépen fejlődik, de óva intené a látogatót, hogy a központból a perifériák felé menjen. A város külső részeire is sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani, mondta. Mint hallottuk, fontos szerepet szánnak az egészségügy, azon belül a kórház fejlesztésére. Ehhez a mellette lévő utak állapotán kellene segíteni, régóta probléma a Kiss Zsigmond utcai Kurca-híd felújítása. Kautikus állapotok uralkodnak ott, ahol mentők közlekednek.

Programjukat a jövő hét elején eljuttatják a lakossághoz. Mint megtudtuk, prominens személyiségek látogatnak majd Szentesre a kampány időszakában.

- A tisztesség és a becsület vezérli minden szándékunkat, nem más politikai erő vagy személy lejáratásával, hanem a saját programunk minél szélesebb körben való elterjesztésével foglalkozunk, ez határozza meg a kampányunkat - jelentette ki Dongó László.

L. J.


<<< Vissza