<<< Vissza

A jótékony pénzintézet

2006. június 30.

Ez a régi lámpa, de úton van Brazíliából az új készülék!

A Raiffeisen Bank rendszeresen támogatja adományaival a beteg és árva gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat. A mostani gyermeknap alkalmából összesen 9 egészségügyi intézmény részesült a Raiffeisen Bank közel 5 millió forint értékű adományából.

A pénzintézet 2000 karácsonya óta évente kétszer, gyermeknapra és karácsonyra adományoz a beteg gyermekeket ellátó intézményeknek és alapítványoknak. Az idei gyermeknapra a Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztályának nyújtott 700 ezer forint értékű segítséget, kékfény lámpa vásárlásához.

Az újszülötteknél, koraszülötteknél előforduló sárgaság kezelését elősegítő lámpát akkor használják, amikor az újszülött sárgább, mint a megengedett és a kivizsgálás azonnali megkezdése mellett kezelik is a babát. Enyhe esetben elég lehet a fokozottabb folyadékbevitel (teáztatás, nagyobb adagú szopás, infúzió), különösen, ha nagy volt az újszülött súlyvesztése. Kórosan magas szérumbilirubin-szint mellett eleinte elegendő az ún. kékfény-kezelés, amikor UV-fényt sugárzó lámpa alá fektetik (inkubátorban) a ruhátlan gyermeket, hogy a bőrben megtörténhessen a bilirubin vízben oldható formává alakítása. Amennyiben ez a kezelés nem segít, vércserére is szükség lehet.

(Kép és szöveg: Vidovics)


<<< Vissza