<<< Vissza

Centert és irányítót kell pótolni

2006. június 30.

A Raiffeisen Bank félmillió forinttal támogatja a Legrand-Szentesi VK vízilabda csapatát.

 

A nyolcadik helyen végzett Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője, Berki András szerint bravúr volt fiatal együttesétől az idei teljesítmény, hiszen öt játékos pótlását kellett megoldani a szezon kezdetére. Pengő Lászlóval tovább folytatják a közös munkát, amit július 17-én kezd majd irányításukkal a gárda.

- Milyen elképzelésekkel, célokkal vágtak neki a közelmúltban véget ért bajnoki évnek?


- Az első nyolc közé szerettünk volna bekerülni, és az 5-8. hely valamelyikéért küzdeni. Ez volt a fő cél, a realitás azonban a 7-10. hely között volt. Igazából fiatal csapatunktól nem tudtuk pontosan mit várhatunk a komoly változásokon átment vetélytársainkkal szemben. Az öt rutinos játékos távozása a csapatszerkezet átalakítására kényszerített minket. Új struktúrát kellett felépítenünk, és január vége, február eleje lett, mire mindenki megtalálta a saját helyét a csapaton belül. El kell mondanom, hogy azok a játékosok, akik a távozók helyére léptek, esetleg újonnan érkeztek megállták a helyüket, akikre pedig már tavaly is nagyobb feladat hárult, rá tudtak tenni még egy lapáttal.

- Pengő Lászlóval közösen irányították a szakmai munkát. Jövőre is ketten ülnek majd a kispadon?

- A magam nevében határozottan állíthatom, hogy hasznos volt közösen dolgoznunk, hiszen Laci játékosként több száz mérkőzéssel a háta mögött, edzőként több tízéves tapasztalatával, rutinjával segítette a csapatot. Úgy érzem kölcsönösen elfogadtuk egymás meglátásait, akár a felkészülésről, akár a mérkőzésekről volt szó. Éppen ezért már beszélgettünk a következő szezonról, a közös munka folytatásáról, és Pengő Lászlónak nem volt ellenvetése ez ellen. Ez azt jelzi számomra, hogy ő is eredményesnek ítéli meg együttműködésünket.

- Kik voltak a gárda legjobbjai az első szezonban?

- Voltak mérkőzések, melyek bizonyos játékosokról szóltak, én mégis azt emelném ki, hogy mint csapat tudtunk jó teljesítményt nyújtani, így voltunk igazán sikeresek a fontos mérkőzéseinken.

- Mely találkozókat emelné ki a sok közül, akár pozitív, akár negatív értelemben?

- Ami a szívemhez igazán közel áll, az a Szeged elleni itthoni sikerünk, és a Pécs elleni győzelem, amelyen eldőlt, hogy bekerültünk a nyolc közé. Emberfeletti küzdelmeket hoztak ezek a találkozók, nem csak a mi, hanem az ellenfelek részéről is. Kevésbé szívesen emlékszem az Újpest elleni hazai vereségünkre, nem kizárólag a számszerű eredmény, hanem inkább a mutatott játék miatt. A rájátszásban a Szolnok elleni összecsapás sem úgy sikerült itthon, ahogy terveztük. Fiatal csapatunk ekkor jutott el teljesítőképességének hatására, elfáradtunk, de elsősorban nem fizikálisan, hanem pszichésen. Összességében kimagasló eredménynek tartom a nyolcadik helyet, különösen annak tükrében, hogy nálunk jobb anyagi és játékosállománnyal rendelkező gárdák pályáztak erre a pozícióra.

- Mit hoz a jövő a Leg-rand-Szentesi VK számára?

- A Legrand távozását két meghatározó játékosunk távozása követte meghatározó posztokról. Szabó Nándor személyében első számú centerünket, Juhász Zsolt révén irányítónkat vesztettük el. Pótlásukról házon belül kell gondoskodnunk. A tervek szerint Torday Árpád lép elő játékszervezővé, a centerpozícióban pedig Jó-zsa Tibor és Szabó Tamás bizonyíthat. Szeretnénk leigazolni a Becse egyik 19 esztendős balkezes játékosát, ez azonban az anyagi lehetőségeink függvénye is. A felkészülést július 17-én kezdjük, viszonylag korán az októberi idénykezdethez képest. A programot éppen ezért úgy alakítjuk, hogy megtörve a monotóniát, "pihentetőbb" jellegű szakaszok is színesítsék az alapozás három hónapját.

H. V.


<<< Vissza