<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. június 30.

Vadas malacleves

Hozzávalók: 40 dkg malaclapocka, 1 sárgarépa, fél zeller, 1 póréhagyma, 2 ek. mustár, 1 citrom, 1,5 dl tejföl, 1 ek. liszt, olaj, babérlevél, őrölt bors, só.

Elkészítés: A póréhagymát vágjuk félbe, majd karikázzuk fel és kevés olajban fonnyasszuk meg. Szórjunk rá kockára vágott malachúst, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá mustárt és pirítsuk meg. Öntsük fel vízzel, ízesítsük babérlevéllel, majd amikor a hús félig megfőtt, szórjuk bele a csíkokra vágott zöldségeket. Főzzük puhára, majd tejfölös habarással sűrítsük be. Tálaláskor citromkarikát tehetünk hozzá.

Zöldséggel töltött rolád

Hozzávalók:
40 dkg hús tetszés szerint, 2 szál sárgarépa, fűszerkeverék.

Elkészítés:
A hússzeleteket megütögetjük, fűszerezzük, majd csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá, borssal ízesítjük. Roládba tekerjük, alufóliába csomagolva fél liter húslevesben készre pároljuk, mellé grillezett zöldségeket adunk.

Grillezett zöldségek

4 db főtt burgonyát, 2 db paradicsomot, 2 db főtt sárgarépát vastagabbra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majonézzel ízesítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal és teflon serpenyőben pirosra sütjük. A mártogatóhoz: majonézt, apróra vágott petrezselymet, szeletelt zöldhagymát és szitán áttört főtt tojást összekeverünk, majd lehűtjük. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a grillezett zöldségeket, mellé kanalazzuk a mártogatót, majd a felszeletelt töltött roládot.

Jó étvágyat!


<<< Vissza