<<< Vissza

Mozgalmas kollégiumi hét

2006. június 30.

Az Általános Iskolai Kollégiumban többéves hagyomány, hogy a gyermeknaphoz, a tanév végéhez kapcsolódóan megszervezzük a kollégiumi hetet. Így volt ez az idei tanévben is. Az események szervezésére az önkormányzat támogatásával kerülhetett sor.

Az idén Pünkösd hetében zajlottak a programjaink. Délutáni strandolás, kecskeméti kirándulás és gyermeknapi játékok tették színessé ezt a hetet. Első nap, a nem túl meleg, borongós idő ellenére, strandolni mentünk. A csúszdázás után jól esett felmelegednünk a melegvizes medencében. Elmaradhatatlan programja ez a Kollégiumi hétnek. Csakúgy, mint a kirándulás. Most Kecskemétre mentünk. A kiskunfélegyházi átszállás után gyorsan megérkeztünk. Fő célunk egy planetáriumi előadás és a Népi Iparművészeti Múzeum volt. A városban gyalogosan közlekedtünk, de fáradtságra még a legkisebbek sem panaszkodtak. A Cifra Palota külső homlokzatát megcsodálva hosszas keresés után találtuk meg a Népi Iparművészeti Múzeumot. Többen a Szórakaténusz házhoz irányítottak bennünket, mivel ez a múzeum kevésbé ismert. A Katona József Gimnázium mögött egy régi parasztház a múzeum épülete. Rácsodálkoztunk a szép, különleges dolgokra. Sokféle iparművészeti ág bemutatkozott - agyagból, szaruból, fából, gyapjúból, stb. készült tárgyakat ismerhettünk meg. Természetes anyagból készült játékok látványa lenyűgözött mindanynyiunkat. Az állandó kiállítás mellett néhány teremben időszakos kiállítás volt, ahol Magyarország különböző területeinek hímzéseit mutatták be. További szobákban régi lakószobák berendezésit állították ki, a frissen olajozott padló illata sokáig velünk maradt. Az udvaron kényelmesen leülhettünk, elfogyaszthattuk az úti csomagunkat. Az előadás kezdetéig még játékra is volt lehetőségünk. A nyári zápor kísérője volt ennek a napnak, így felfrissülve mentünk a Planetáriumba, ahol a Naprendszerünk és a csillagok című előadáson vettünk részt. Nagyon érdekes volt. Elképzelhettük, hogy mekkora is a Föld a Naphoz viszonyítva. Mekkora utat tesz meg a fény, amíg eljut hozzánk. A tartalmas előadás után viszszasétáltunk a vasútállomásra, majd visszautazás Szentesre.

Másnap gyermeknapi játékokkal telt a szabadidő. A csapadékos, esős idő miatt beszorultunk az épületbe. Először különböző helyszíneken kaptunk feladatokat, abban vetélkedtünk, ki tud szebben ágyazni, ruhát hajtogatni, megteríteni az ebédhez, lerajzoltuk, hogy mi volt a kiránduláson a legérdekesebb számunkra. Ezután ügyességünket mérhettük össze, volt csoki evés késsel-villával, ki tud nagyobb lufit fújni, Áll az alku játékot is játszottunk.

Mozgalmas három nap volt, gyorsan elszaladt. Szép emlék a tanévről.

A kollégisták


<<< Vissza