<<< Vissza

Lecsúsztak a dobogóról
Dicséretes alapszakasz után

2006. május 19.

Az idény utolsó hazai mérkőzésén nem kisebb volt a tét a Legrand-Szentes NB I-es futsal csapata számára, mint a bajnoki bronzérem megszerzése. A Cső-Montage gárdája sem feltett kézzel érkezett a sportcsarnokba, éppen ezért érdekes találkozóra volt kilátás hétfőn este, annál is inkább, mert az érem sorsa ezen az egy mérkőzésen dőlt el.

A Legrand a Kovács K.-Kis K., Kerepeczki, Tóth Cs., Varga Róbert ötössel kezdett komoly intenzitással. Ennek ellenére büntetőből a vendégek szereztek vezetést, ám Koncz Zsolt remek egyéni akció végén viszonylag hamar egyenlített. Támadásban maradt a Szentes, ám Koncz, Varga és Szarvas lövése is elakadt a védőrben. Kibújt a szorításból a Cső, kapufáig jutottak a vendégek, és Kovács Krisztián is jól őrizte a hazai kaput. Változatos volt az összecsapás, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A számos lehetőség közül egy villámgyors hazai kontratámadás végén Jernei váltott gólra egy lehetőséget, ám az öröm nem tartott sokáig, hiszen gyakorlatilag egy perc alatt fordítani tudott a fővárosi gárda. 3-2-es vendégelőnnyel kezdődött a második játékrész, majd nem sokkal később egy újabb Cső-Montage góllal folytatódott.

Ezt követően mindent egy lapra feltéve támadott a Szentes, de Geleta lövése mellészállt, Kerepeczki bombája a kapuban landolt. Életveszélyes ellentámadásokat vezetett ekkor a vendégcsapat, ezek közül kettőt ki is használtak, behozhatatlanra növelve ezzel előnyüket. A Legrand játékosai tehetetlenek voltak a betömörülő védelemmel szemben, sőt még büntetőkből (3!) sem tudtak a kapuba találni. A 6-2-es győzelmének köszönhetően megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet a Cső-Montage, más kérdés, hogy az egész évi teljesítményt tekintve talán a Legrand-Szentesnek is ott lett volna a helye a dobogón. Koncz Zsolt játékos-edző pontosan ilyen játékra számított a vendégek részéről, vagyis kapujuk elé behúzódó, ellentámadásokra építő Cső-Montaget várt a hétfői mérkőzésen. Ez be is igazolódott a Legrand átlövései viszont nem voltak elég hatékonyak. A látogatók ráadásul vannak annyira rutinosak, hogy kihasználták vendéglátóik hibáit. Koncz elismerte, hogy a bajnokság végére mentálisan és fizikálisan egyaránt elfáradt a csapat, sajnos pont a legfontosabb mérkőzéseken nyújtottak gyengébb teljesítményt.

Sajnálatos, hogy nem az alapszakasz adta a bajnokság végeredményét, a rájátszás során könnyen előfordulhat, hogy a jó szereplés ellenére mindössze a negyedik helyen végez egy gárda. Ez történt idén a Legrand-dal is. A szezonkezdet előtt ezt a negyedik helyet persze bárki elfogadta volna, a tavaszi remeklést tekintve viszont joggal érzik úgy a szurkolók és a játékosok is, hogy ebből az idényből akár jobb eredményt is ki lehetett volna hozni. A teljesítmény így is dicséretes, mi több nagyszerű, a neheze viszont ezután jön: jövőre hasonlóan jól szerepelni.

Végül Koncz Zsolt a csapat nevében mondott köszönetet a városnak, a támogatóknak és a szurkolóknak a bajnoki szezon alatt nyújtott segítségükért.

H. V.


<<< Vissza