<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. május 19.

Sertésraguleves kelkáposztával

Hozzávalók 4 adaghoz: 30 dkg sertéscomb, sárgarépa, petrezselyem, zeller, 30 dkg kelkáposzta, ételízesítő, 1 ek. liszt, 2-3 dl tejföl.
Elkészítés: A 2x2 cm kockára vágott sertéscombot kevés olajon pároljuk, ételízesítőt adunk hozzá. 3 puhuláskor hozzáadjuk a 2x2 cm kockára vágott zöldségeket, petrezselymet és a kelkáposztát. Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 1,5 dl hideg vízzel, lassan forraljuk. Amikor a káposzta megpuhult, lisztből, vízből és tejfölből készített habarással sűrítjük, készre főzzük.

Szicíliai csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 padlizsán, 1 cukkini, 2 db paprika, 40 dkg penne tészta, 2 ek. olaj, bazsalikom, fehérbors.
Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A combokat vegetával megszórjuk és pirosra sütjük. A kockákra darabolt zöldségeket kevés olajon megpirítjuk, friss bazsalikommal, zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük, puhára pároljuk. A penne tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a tésztát összekeverjük a párolt zöldségekkel, tetejére helyezzük a sült combokat.

Zöldfűszeres sajtsaláta

Hozzávalók: 10 dkg trappista sajt, 10 dkg füstölt karaván sajt, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg jonathan alma, 1 csokor zöldhagyma, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem zöld, mustár, majonéz.
Elkészítés: A sajtokat és az almát héjastól egyenletes kockákra vágjuk. Keverőedénybe hozzátesszük a felszeletelt zöldhagymát, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A mustárt a majonézzel simára keverjük, a zöldségekkel összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.


<<< Vissza