<<< Vissza

Holtan találták

2006. május 19.

Az elmúlt heti számunkban arról számoltunk be, hogy a szentesi rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Páhi László helyi lakost. A középkorú férfit május 15-én, hétfőn holtan találták meg a lakásától 20-30 méterre, a Tiszában. Halálát feltehetően vízbe fulladás okozta. A haláleset körülményeit - közigazgatási eljárás keretében - szakértők bevonásával igyekszik tisztázni a rendőrség.

Büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt. Az elkövető Kistőke területén, az Iskola-dűlőben több köbméter építési törmeléket, és egyéb kommunális hulladékot helyezett el - engedély nélkül.

Állatkínzás miatt indult eljárás egy szentesi férfi ellen, aki olyan körülmények között tartotta szamarát, amely alkalmas lehet arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodása legyen.

Okiratokat lopott az egyik Kossuth utcai társasház nyitva lévő lakásából egy eddig ismeretlen elkövető. A besurranó tolvaj minden bizonnyal komolyabb zsákmányra számított, ám be kellett érnie néhány hivatalos papírral.

Földkábelt loptak mintegy 200 ezer forint értékben Szentlászlóban a bűnözők. Ugyancsak lopás miatt folytat eljárást a rendőrkapitányság az ellen a tettes ellen, aki a Nagyhegyen egy alumínium kéményt rongált meg, és annak ajtaját magával vitte.

Lopás miatt folytat eljárást egy vidéki férfi, lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt pedig egy vadász ellen a városi nyomozóhatóság.
A két férfi május 14-én Árpádhalom területén vadászott jogellenesen. A vadász rendelkezett vadászjeggyel, ám a vadásztató személynek semmiféle engedélye nem volt, az állította, hogy a terület az övé, nyugodtan ki lehet lőni az állatokat. A vadászat végül két őzbak elejtésével zárult. A motozás és a házkutatás során a vadásznál csoportidegen lőszert találtak, amelynek tartására nem volt engedélye. Mivel a megtalált lőszer már jelentős mennyiségnek számít a törvényi előírások szerint (háromnál több darab lőszerről van szó), ezért a férfi akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható lenne. A vadásztatást intéző társa ellen lopás miatt indult eljárás.

Közokirat-hamisítás bűntette miatt nyomoz a rendőrség egy szentesi lakos ellen, aki közúti igazoltatásakor hamis vezetői engedélyt adott át a rendőröknek. Később kiderült, hogy az illető 200 ezer forintért vásárolta a hamis iratot. Tettéért akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is fizethet.

H. V.


<<< Vissza