<<< Vissza

Ha nyár, akkor strand!

2006. május 19.

Végre jó idő van, lassan itt a nyár. Ezt bizonyára nagyon sokan vártuk már! Valamint azt, hogy újra több időt tölthessünk a szabadban, és mondjuk meglátogassuk városunk igen szép kis uszodáját. De vajon mire számíthatunk idén? Az országban a legtöbb helyen lezajlottak a strandok megnyitói, és a sajtóban sajnos azt hallani, hogy szinte mindenhol emelkedtek a belépők - bérletek árai. Erről, és az egyéb változásokról, tervekről nyilatkozott lapunknak Tomcsányi Ferenc, a Szentesi Sportközpont intézményvezetője.

- Véleményem szerint, az uszodai szolgáltatásoknál - a környező települések áraihoz viszonyítva - nem volt indokolt az emelés. A lakosság igényeit figyelembe véve viszont célszerű volt változtatni a bérletek jelenlegi érvényességi idején. Az éves és az alkalomra szóló bérletek most a vásárlástól számított 365 napig érvényesek. Mérsékelt díjtétellel új kategóriaként került bevezetésre a kabin idénybérlet (május 1- augusztus 31.), valamint a 10 alkalomra szóló szauna bérlet. (folytatás a 3. oldalon)(folytatás az 1. oldalról)
A kísérőjegy eredeti funkcióját elveszítette, ezért a gyermekek szülői, kísérői részére csak a kísérőjegy bérlet maradt fenn, amely csak az egyesületek keretein belül sportoló, valamint a házirend szerinti úszásoktatáson részt vevő 10 éven aluli gyermekek hozzátartozóit illeti meg. Az eddigi kísérőjegyet a "sétálójegy" váltja fel.

- Lesznek új szolgáltatások az idei szezonban?

- Az évek óta felmerülő lakossági igények teljesítéseként a nyári szünetben (5 héten keresztül) napközis jellegű úszótábor fog működni június 19-től július 21-ig. Az előző évekhez hasonlóan a csúszdák használata változatlanul ingyenes. Az idén is beüzemelésre került a mini-golf, röplabda- és a streetball pálya. A főszezonban lehetőség nyílik vízi eszközök (vízibicikli, kajak, kenu) kölcsönzésére.

- Igaz, hogy a strand beruházást tervez, új, saját termálvizes kút fúratásához?

- A zavartalan üzemeltetés érdekében valóban igény merült fel saját kút fúratására, a megvalósítás feltételei azonban még nem biztosítottak.

- Látni, hogy az ötvenes medencében nincs víz, és mintha újra betonoznák a medencét. Pontosan mennyire alakítják át? Mikorra tervezik az átadást?

- A medence sekély részének alját kijavítottuk, a belső festése és a korlátok javítása befejeződött. A medence vízzel történő feltöltése folyamatban van.

- A néhány éve készült melegvizes medencékről csúnyán hullanak a csempék. Mi az oka ennek? Tervezik-e a javításukat?

- A melegvizes medencék javítása jelenleg is folyik. Az építkezés során a kivitelező hibázott, ami csak az üzemeltetés során derült ki. Az apró mozaiklappal burkolt medencéket ezért minden évben garanciálisan kijavították. Az idén nem csak a melegvizes medencéket, hanem a zuhanytálcák járófelületét is újra burkolták.

- Az új szauna mennyire közkedvelt? A vártnak megfelelően használják ki az emberek?

- A szauna használatánál lassan kialakul egy törzsközönség, akik rendszeresen igénybe veszik ezt a szolgáltatást. A működés közel egy éves tapasztalata alapján elmondható, hogy a szauna nem csak a téli időszakban, hanem a kemping és az üdülőházak vendégei körében egész évben közkedvelt.

Mészáros Mariann


<<< Vissza