<<< Vissza

Otthon voltak vendégek

2006. május 12.

Az NB II-es kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában a Szentesi Kinizsi férfi együttese Martfűn lépett volna pályára. A Szolnok megyei gárda az árvíz miatt lemondott pályaválasztási jogáról, s így történt meg, hogy a Szentesen megrendezett összecsapáson a Kinizsi volt a vendég.

A tudósítás előtt szólni kell egy nagyszerű gesztusról, mely szerint Takács László a Dr. Papp László Sportcsarnok igazgatója, nem kért teremdíjat sem az ifi, sem pedig a felnőtt együttesek mérkőzéséért. Ezzel támogatta az árvíz sújtottakat.

A mérkőzés első góljára hét percet kellett várni, akkor talált a hálóba a Szentesen játszó Kinizsi. Másfél perc múlva egyenlített a hazainak számító Martfű. Az első harminc perc során végig egy góllal vezetett a Kinizsi, 10-9-es vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A tizenhatodik perctől kezdve fáradt a Kinizsi. A Martfű jobban bírta erőnléttel, elhúzott négy góllal 22-18. A Kurca-parti legénység megpróbált felzárkózni, két pontra sikerült megközelíteni a Szolnok megyei gárdát, de utolérni nem sikerült.

A mérkőzés végeredménye: Martfű-Szentesi Kinizsi 26- 24.

Az összecsapás végén a leköszönt szakosztályvezetővel, Herold Péterrel beszélgettem.

- Lemondott a szakosztályvezetői posztról, de mégis ön intézi a csapat dolgait, mert nincs más. Hogyan értékeli a mérkőzést?

- Sportszerűségből Szentesen játszottuk a mérkőzést. Az összecsapás végig a Kinizsinek állt. A tavaszi szezonban Szaszkó Norbert edzői munkája számomra óriási csalódás, hiszen még pontot sem szereztünk. A csapatot nem tudjuk lelkesíteni, az edzőnek nem az a dolga, hogy dicsérje őket, hanem az, hogy győzelemre vigye a srácokat. Hatalmas kudarc, borzalmas leállás. Az ifi csapat is teljesen szétesett. Az őszi jó szereplésük után azt hiszik, hogy ők nagyon jó kézilabdások. Ehhez képest még nagyon messze vannak, azzal a tíz-tizenkettő mérkőzéssel, amit életükben játszottak, annyi meccset sem ahány évesek. A felnőtt gárdában nehezen tudtuk őket irányítani. Az idény végéig viszem a dolgokat, mert nincs más, s utána kiszállok.

- A nyeretlenségi sorozat is rányomja bélyegét a teljesítményre. Pont nélküli tavaszi idény, s így nem lehet egy csapatot motiválni. Ön is úgy látja?

- A szünetben vezettünk egy góllal. Egészen más taktikával jöttünk ki a második félidőre. Háborúban sem változtatnak a nyertes taktikán. Semmi sem indokolja a változtatást, hiszen a második harminc percre egy teljesen felforgatott csapat vonult ki. Nem kísérletezni kell, meccset kell nyerni, győzni kell.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza