<<< Vissza

Bronz küszöbén a Hungerit

2006. május 12.

Három mérkőzést játszottak szombaton délután a ligeti uszodában, ezeken a két szentesi győzelem mellett egy szolnoki siker született.

A REMCO-Bertók-Szentes kora délután 16-8-ra győzött magabiztos játékkal a Tatabánya ellen, majd a Hungerit-Top Cop Security első osztályú női gárdája szállt medencébe a BVSC-vel szemben a bajnoki bronzéremért. Molnár Anett nyitotta a hazai gólok sorát egy duplával, majd Szremkó is letette a névjegyét. Fokozatosan elhúzott a Szentes, 6-1 és 8-3 is állt már az eredményjelző táblán. Úgy tűnt semmi ok nem lesz az izgalomra. Nem is lett, bár két gólos különségre felkapaszkodott a fővárosi gárda, 9-7 után kizárólag a Hungerit szerzett gólt, szám szerint ötöt, így a 14--7-es győzelemnek joggal örülhettek a lányok. A bronzérem tehát kellő közelségbe került, szombaton pedig el is lehet hozni ezt a fővárosból. Kocsis István vezetőedző szerint a hűvös, szeszélyes időjárás ellenére maximálisan helyt álltak játékosai, talán egy-két kisebb megingástól eltekintve egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak. A harmadik negyedben kissé passzívvá váltak, nehezebben ment a gólszerzés, a végén aztán újra gördülékenynyé vált a játék. Kocsis István úgy látja, ha a mérkőzés pozitívumait tovább viszik, a hibákat kijavítják, akkor a fővárosban is "hozni" lehet a találkozót. A hét gólos előny minden bizonnyal elegendő lesz a szombat délelőtti visszavágóra.

Hátrányból kezdte a Szolnok elleni helyosztót a Legrand-Szentes férfi vízilabdacsapata, mivel a hét közepén az egyik fél két győzelméig zajló párharc első felvonásán a szolnokiak diadalmaskodtak. A szombati találkozón tehát mindenféleképpen nyernie kellett volna a Legrandnak, ha életben szerette volna tartani reményeit a hetedik hely megszerzését illetően. Vígh Róbert találatával először nálunk volt az előny, fájó, először és a mérkőzés folyamán utoljára... A gólszerzés ezt követően a vendégeknek ment jobban, a mieink vagy a kapusba, vagy a kapufára lőtték a helyzeteket. A második negyedben sem ment jobban a játék, nem úgy a szolnokiaknak, akik három gólosra hizlalták az előnyüket. A harmadik játékrészben emberfelettit küzdve állt talpra a Szentes, előbb 6-6-ra, majd 8-8-ra zárkóztak fel Juhász Zsolték. A nap gólját kétség kívül Horváth Tamás szerezte, a szentesi kapus a negyed közepén a saját kapuja elől lőtt gólt a vendégek hálóőrének. Az utolsó nyolc percnek úgy indult neki a Legrand, hogy Torday és Németh Dániel is kipontozódott az előző negyed végén.

Mindez végzetes vesztésnek bizonyult, gólt ugyanis már nem szerzett a Szentes. 8-9-nél emberelőnyt hagytunk ki, majd Szabó Nándort állították ki a játékvezetők. A Szolnok kihasználta az előnyt, ekkor már érezni lehetett, hogy még egyszer képtelen lesz egyenlíteni a Legrand. Nem is tudott, így végül a 12-8-as győzelemnek, és az ezzel járó hetedik helynek a vendégek örülhettek. A fiatal szentesi csapatnak idén a nyolcadik hely jutott, ami a körülményeket figyelembe véve nem is olyan rossz teljesítmény. Berki András vezetőedző szerint sajnos nem sikerült a Szolnok ellen diadalmaskodni, bár kétszer is megcsillant a találkozó alatt a győzelem lehetősége a csapat előtt .

A Legrand játékosai június 1-jéig levezető edzéseken vesznek részt. A napi két foglalkozáson vízi- és szárazföldi gyakorlatok szerepelnek a programban.

H. V.


<<< Vissza