<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. május 12.

Erdei gombakrémleves

Hozzávalók: 30 dkg vegyes erdei gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. vaj, 6 dl húsleves, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, liszt, őrölt bors, só.

Elkészítés: Olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát. Tegyük hozzá a megtisztított és felaprózott gombát és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk dinsztelődni. Szórjuk meg egy kanál liszttel, majd öntsük fel először a húslevessel, végül a tejszínnel. Forraljuk össze, botmixerrel pépesítsük, öntsük hozzá a bort és még egyszer forraljuk össze. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Göngyölt virsli

Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szelet baconszalonna, 25 dkg kész kelt tészta, 20 dkg krémsajt, 2 tojás, kakukkfű, őrölt bors, só.

Elkészítés: Tekerjük be a szalonnaszeletekbe a virslit. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát és béleljünk ki vele egy tepsit. Keverjük össze a krémsajtot a tojással, a borssal és a kakukkfűvel, majd kenjük a tésztára. Tegyük rá a göngyölt virslit és előmelegített sütőben süssük készre.

Tojáshabos almatorta

Hozzávalók: 27 dkg liszt, 12 dkg cukor, 14 dkg vaj, 4 tojássárgája, só.
A töltelékhez: 3 alma, 20 dkg narancslekvár, 2 tojásfehérje, 10 dkg cukor, fél vaníliarúd, porcukor, só.

Elkészítés: A tésztához valókat kézzel összedolgozzuk, folpackba becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát nyújtsuk ki egy cm vastagra, béleljünk ki vele egy 24 cm-es tortaformát, szúrjuk meg villával, kenjük meg a lekvár felével, tegyük rá a meghámozott és felszeletelt almát, majd a maradék lekvárt. Süssük 180 fokon 30 percig, majd hagyjuk hűlni. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, apránként adva hozzá a cukrot és a vaníliát. Kenjük a tortára és újabb tíz percig süssük, hogy szép piros színe legyen, porcukorral bőven szórjuk meg és tálaljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza