<<< Vissza

Sasfészekből loptak

2006. május 12.

Eltűnés miatt keresi a szentesi rendőrkapitányság Páhi László 50 éves, szentesi lakost, akit a Tisza rakpartján láttak utoljára az elmúlt hétvégén. A férfi azóta életjelt nem adott magáról, ezért eltűnése miatt közigazgatási eljárást folytat a nyomozóhatóság. Aki a képen látható Páhi László hollétéről érdemleges információval rendelkezik, az hívja a 107-es vagy az 561-310-es telefonszámot.

Újabb tolvajt keres a rendőrség, aki a gáton dolgozó munkásoktól lopott értéktárgyat. Ezúttal egy mobiltelefon tűnt el 9000 forint értékben. Szentes és Fábiánsebes-tyén között ismeretlen tettesek a vasúti váltóvezeték aknáját vitték magukkal.

Büntetőeljárás indult természetkárosítás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen, aki Szentes területén egy fáról az egymillió forint eszmei értékű rétisas fészkét, és a benne lévő két tojást tulajdonította el. Ilyen esetben azért kell megindítani az eljárást, mert a tettes védett, élő szervezet életközösségét vagy azok élőhelyét jogellenesen, jelentős mértékben megváltoztatta. Ilyen esetben - és mert fokozottan védett madárról van szó - 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható az elkövető.

Büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján áprilisban, munkavégzés közben átvágta a Szentes-Berekhát területén lévő vasúti fénysorompók vezérlő kábelét. Ezt követően öt órán keresztül üzemszünet volt. A figyelmetlen munkás a vasúti és közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, ez pedig a közlekedés biztonsága elleni vétségnek minősül.

Kábítószerrel való visszaélés miatt folytat vizsgálatot a rendőrség egy 17 éves lány ellen, aki marihuanát fogyasztott. Az eljárás szakértők bevonásával zajlik.

Közúti közlekedési baleset okozása miatt indult eljárás egy szegvári férfi ellen, aki Szegvár belterületén a Mindszenti úton relatív gyorshajtás miatt az úttestről lesodródott és balesetet szenvedett. A gépkocsi utasa súlyos, a vezetője - aki ellen a vizsgálat folyik - könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőr véralkohol szintjének vizsgálatát szakértők végzik. Ha a férfi ittasan vezetett, még súlyosabb büntetésre számíthat.

Álló tehergépkocsi elől lépett ki az úttestre egy szentesi férfi, akit az arra haladó elektromos kerékpárt vezető hölgy elütött. A balesetben a kerékpár vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Végül pedig egy vetélkedőről. Kerékpáros Ifjúsági Kupát rendeznek május 12-én, pénteken délután háromnegyed 2-től a Koszta József iskolában. A vetélkedőn szentesi és Szentes környéki fiúk és lányok mérik össze tudásukat KRESZ-, kerékpáros-ügyességi-, szabályossági- és műszaki ismereteikből.

H. V.


<<< Vissza