<<< Vissza

Elballagtak
Körkép az érettségiről

2006. május 12.

Horváth Mihály Gimnázium

 

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdetét vette az érettségi. A tavalyi botrányokat idén igyekeztek kiküszöbölni. Az országos eljáráshoz hasonlóan a szentesi iskolaigazgatók a Polgármesteri Hivatalban vették át a dolgozatokat, az iskolákban a tantermekben és a folyosón is biztosították a felügyeletet. Ezidáig a középiskolákban rendben ment minden.

A magyart másnap követte a matematika, szerdán a történelem, majd az angol és a német írásbeli vizsga. Idén már második alkalommal választhattak a maturáló diákok: emelt vagy középszintű érettségit tesznek-e.

A város középiskoláiban is éltek ezzel a lehetőséggel a tanulók. A középszintű vizsga még mindig népszerűbb, ám az emelt szintű feladatsor és tételek szükségesek a komoly, nagy egyetemekre való bejutáshoz. Idén épp ezért sokkal többen jelentkeztek emelt szintűre a Horváth Mihály Gimnázium érettségizői.

Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola

 

Mint már megírtuk, az intézményt jelölték az egyik emelt szintű érettségi vizsgaközpontnak, így a padokba más iskolákból is beültek vizsgázni. Összesen 141-en tesznek középszintű érettségit az intézményben, emelt szinten az első napon magyarból mintegy 250 írásbeli készült.

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola 61 diákja érettségizik ezekben a hetekben.

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 114 vizsgázója nem mind az idén végzettek közül kerül ki. Vannak a 10.-11. osztályosok számára előrehozott vizsgák, néhányan szintemeléssel is próbálkoznak.

 

Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola

 

Az emelt szintet választók nem az iskola falai között írták az írásbeliket, őket kiértesítette az adott intézmény. Összesen ötven diák vágott neki a magasabb szintnek, vannak, akik több tantárgyból is. Ebben a legnépszerűbb a közgazdaságtan és a történelem, ezeket 21-en, illetve 11-en választották. A jövő héten szakmai írásbelikkel folytatódik a vizsgafolyam az iskolában.

Bár a Zsoldos Ferenc Szakközépiskolában az idén végző érettségizők száma 41, ez az esti tagozatosokkal kiegészült kilencvenkilencre. Ők is ugyanazt a feladatsort írják, mint nappalis társaik. Az iskolából két diák vállalta, hogy megméreti magát emelt szinten.



Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola

 

 

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 63 ballagójából 31 diák tesz érettségi vizsgát, a többiek majd szakmunkásvizsgát, illetve vannak technikus képzésben részt vevők is. Minden érettségiző tanuló középszinten vizsgázik. Nekik az iskola tornatermében osztották ki a feladatsorokat, itt találtak mindenki számára elegendő helyet. A héten lezajlott írásbelik általános tárgyai után biológia következik az intézmény profiljának megfelelően, s az informatika, melyet azok választhattak, akiket idegen nyelvből felmentettek.


D.J.
Fotók: Vidovics Ferenc


<<< Vissza