<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. május 5.

Fehérbab leves

Hozzávalók: 25dkg fehérbab, 1 sárgarépa, 15 dkg füstölt oldalas, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. liszt, petrezselyem, babérlevél, olaj, őrölt bors, só.
Elkészítése: Előző este áztassuk be a babot, hogy könynyebben megpuhuljon. Másnap tegyünk bele babérlevelet is. Amikor nagyjából megfőtt, tegyük bele a felkarikázott répát és sózzuk meg. Amikor a hús kész, vegyük ki egy tálra és kockázzuk fel. A levest rántsuk be vöröshagymás-fokhagymás rántással, majd habarjuk be tejföllel és tegyük vissza a húst.

Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Töltött pácolt karaj zöldséges raguval

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kicsontozott sertéskaraj, 15 dkg száraz jellegű szalámi, csemegeuborka, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. erőspaprika-krém, 2 ek. olaj.
A raguhoz: 15 dkg húsos szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, só, őrölt bors.
Elkészítése: A megmosott, megtisztított húst felszúrjuk. A szalámit és a tetszőleges mennyiségű uborkát kockára vágjuk és megtöltjük ezzel a húst. Összekeverjük a paprikakrémet, az olajat és a tisztított reszelt fokhagymát. Bekenjük vele a húst és hűtőben 1-2 napig érleljük.

Elomelegített sütőben a húst készre sütjük, ügyelve arra, hogy nagyon ki ne száradjon. Közben elkészítjük a ragut. Apró kockára vágjuk a szalonnát, feltesszük serpenyőben pirítani, majd ráteszszük a megtisztított cikkekre vágott hagymát összepirítjuk, beletesszük a megmosott, összevágott paradicsomot és a petrezselymet. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd a felszeletelt hússal tálaljuk. Párolt rizst vagy sült burgonyát kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat!


<<< Vissza