<<< Vissza

Loptak a gáton dolgozóktól

2006. május 5.

Büntetőeljárást indított a szentesi rendőrkapitányság egy fiatal nő ellen, aki 11 ezer forint értékben szeretett volna élelmiszert lopni a Tescoból, ám a biztonsági őrök még időben lekapcsolták a tolvajt. Később kiderült, hogy a hölgy már többször, hasonló bűncselekményeket követett el bevásárlóközpontokban, nagyobb üzletekben.

Egyelőre két fiatalkorú ellen indult eljárás lopás bűntette miatt, de összesen hat fiatal került a rendőrség látókörébe hasonló indokkal. A tolvajok egy, az árvízi védekezésen dolgozó munkás táskájából loptak mobiltelefon-tartozékot, napszemüveget és egyéb tárgyakat összesen 30 ezer forint értékben. Minden lopás bűncselekmény, de az, hogy egy olyan személytől tulajdonítottak el értékeket, aki éppen a város megmentésén, a gát megtartásán dolgozik, minősíthetetlen, és roppant primitív személyiségre vall. Mivel árvíz-védekezési területen történt a lopás, ez kárveszély helyszínének minősül, ami miatt súlyosabb büntetés várhat a fiatalokra.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a hétvégén egy hazafelé tartó férfit két másik bántalmazott úgy, hogy az nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A belvárosi konfliktusnak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. A két elkövető közül az egyiknek rövid időn belül ez volt a sokadik hasonló bűncselekménye.

Yahama robogót loptak el a központi ABC mögül, a kár meghaladja a 90 ezer forintot. Érdemes egyébként odafigyelni arra, hogy aki ilyen nagy értékű kétkerekűre költ, az minőségi zárat vegyen járművéhez. A néhány száz forintba kerülő sodronyalapú zárak nem a legbiztonságosabbak, a modernebb, pár ezer forintos acélzárak nagyobb védelmet nyújtanak.

A majális ideje alatt három ittas járművezetőt csíptek fülön a járőrök, ellenük gyorsított bírósági eljárás keretében hoznak ítéletet.

Anyagi vita végződött állkapocscsont-töréssel néhány nappal ezelőtt városunkban. Két férfi között alakult ki nézeteltérés, majd ezt követően egyikük - rasszista kifejezések kíséretében - úgy megütötte a sértettet, hogy az nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az eset pontos körülményeit jelenleg is vizsgálják a nyomozók.

H. V.


<<< Vissza