<<< Vissza

Francia est a Megyeházán

2006. május 5.

A Horváth Mihály Gimnázium szervezésében április 25-én láthatta az érdeklődő közönség a hagyományosnak tekinthető, évente egyszer megrendezésre kerülő francia estet, melynek az idén a megújult Megyeháza impozáns nagyterme adott otthont.

Francia versek, dalok, rövid jelenet és hosszabb színdarab került bemutatásra mintegy 70 franciául tanuló diák tolmácsolásában. Az előadást francia nyelven Alexandre Boussard, az iskolák francia anyanyelvi lektora, magyar nyelven pedig Tóth Réka, a HMG 12. D osztályos tanulója konferálta.

Dr. Bácskainé Fazekas Márta, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának köszöntője után a műsorban a következő iskolák tanulói léptek fel: Forray Máté Általános Iskola, Szegvár; Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola; Kiss Bálint Református Általános Iskola; Boros Sámuel Közgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskola; Horváth Mihály Gimnázium.

A dalokat egy kivétellel Majtényi András kísérte zongorán, illetve egy dalt Hérány Ferenc kísért gitáron. Műsorunkat felvette a Civil Televízió.

Köszönjük a szervezésben nyújtott segítséget G. Szabó Lenkének, a Városi Könyvtár igazgatójának és a Konferenciaközpont dolgozóinak. Reméljük, ezzel a rendezvénynyel is hozzájárultunk a francia nyelv és kultúra megismertetéséhez és megszerettetéséhez a diákok és a város lakóinak körében.

Antonjuk Éva franciatanár


<<< Vissza