<<< Vissza

Slágergyanús a daluk
Felfedezték a Seress Formációt

2006. május 5.

A Seress fivérek és együttesük a SZIN döntojében.

 

Rangos tehetségkutató verseny felfedezettje lett a Seress Formáció. A Szentesen is sokat koncertező csongrádi énekes-gitáros trió nyerte a Szegedi Ifjúsági Napok, a SZIN idei versenyét.

A hagyományos tehetségkutatót amatőr zenekarok számára írták ki, döntőjét múlt pénteken rendezték a szegedi Ifjúsági Házban. Mint már beszámoltunk róla, összesen 260 zenekar indult, a Seress-fivérek (Antal, Róbert és Krisztián) könnyedén kerültek a fináléba. Ott már csak a szakértő zsűri által legjobbnak ítélt tíz együttes mérte össze tudását. A selejtezőkben egy valamit észrevételeztek: a latinos dallamokat kiválóan játszó formációtól hiányolták a saját szerzeményeket. Megfogadva a tanácsot, a döntőre elővették korábban már CD-re is rögzített két dalukat, s azokat előadva a legjobbnak bizonyultak a versenyen. A Monori Attilával, Hérány Ferenccel és Szólik Tiborral kiegészült gitáros fiúk nem titkoltan győzni mentek, mint mondják, tisztában voltak tudásukkal, egyébként is kevés a jó színvonalú élő zenekar. A győzelmet jelentő dalok Krisztián szerzeményei. A Volt, amikor címűt az az időszak ihlette, amikor mélyponton voltak. Kilábaltak belőle, amit jól példáz, hogy a Veled van az óceán című dalról a zsűri azt jövendölte, a nyár egyik slágere is lehet. S hogy valóban az lehet-e, a kiadón múlik, a dalok ugyanis egy éve vannak már lemezen. Viszont az egyik szegedi kereskedelmi rádió ezentúl játszhatja a slágergyanús felvételt, s nyereményként a zenekar százezer forint készpénzt kapott, további 900 ezret reklámköltségre fordíthat. Továbbá az ötnapos nyári SZIN-rendezvényen többezres közönség előtt is megmutathatják magukat.

Művészeti vezetőjük Ombódi Csilla elárulja, tavaly is benevezte őket, mégsem indultak, mondván, kiöregedtek a versenyzésből. Mára visszatért a zene szeretete, korábban az üzletet túlzottan előtérbe helyezték. Ez jó értelemben megfordulhat, jövő ősztől Mexikóban zenélhetnek. Az ajánlatot legutóbbi szentesi fellépésük után egy magyar származású, kint élő étteremtulajdonostól kapták, aki szerint ez a produkció Latin-Amerikában is megállná a helyét. A fiúk már most gyűjthetnek a repülőjegyre, ám a sok csalódás miatt óvatosak. Ahogy fogalmaznak: előbb érjen földet a repülő Mexikóban...

D. J.


<<< Vissza