<<< Vissza

Újra lendületben

2006. április 28.

 
Az idei bajnokságot több szempontból is megváltozott felállásban kezdte meg a Remco–Bertók SC OB I/B osztályú férfi vízilabda csapata. Új edző, új játékosok jöttek, és mentek is el. De a változások pozitív eredményeket hoztak, ugyanis a tavalyi szezonban elért 12. helyezés után, hatalmas előrelépést jelentett, hogy most ötödikként bejutottak a nyolc közé.

A tervekről, a lehetőségekről és a játékosokról Kádár József, a csapat új edzője (képünkön) nyilatkozott.

- Már a rájátszásba történt bejutás is nagy sikernek számít. Hogyan vélekedik erről a sikerről, és milyen lehetőségeket lát most a csapatban?


- Valóban nagy teljesítmény volt már ez is a játékosoktól, figyelembe véve azt, hogy a csapat zöme dolgozik, vagy tanul, sokan nem is Szentesen, ezért az edzések látogatása sem túl rendszeres. Minden amatőr gárdánál ez jelenti a legnagyobb gondot, ami pedig egyértelműen befolyásolja a nyújtott teljesítményeket is. Ha ezen tudnánk változtatni, akkor talán még jobb eredményt is elérhetnénk, de azt hiszem jelenleg egy ötödik- hatodik hely, az teljesen reális és megszerezhető, és még egyszer hangsúlyozom nagy siker, hiszen ezek amatőr sportolók.

- Igaz, hogy vannak olyan játékosok, akik OB I/A -ban is igazoltak?


- Két ilyen vendégjátékosunk van jelenleg, de mivel az A osztály meccsei is szombaton vannak, gyakran egy időbe esnek a mérkőzések időpontjai, ezért csak nagyon ritkán tudnak velünk játszani.

- Mik a tervei a távolabbi jövőt illetően?


- Egy évre vállaltam az edzőséget, így nem biztos még semmi, de ennek a csapatnak a jövője főként abban áll, hogy Szentesen a vízilabda utánpótlás nagyon jó, sok játékos kerül ki innen, de természetesen az OB I./A -ban csak 13-14 játékos játszhat, így fontos, hogy azoknak is, akik nem kerülnek be a profi csapatba, játéklehetőséget biztosítunk.

- Kik a fő támogatóik?


- A város támogatja a csapatot. A nevezési díjakat és a mérkőzések költségeit kifizetik, biztosítják az uszodát az edzésekre, és helyszínként a mérkőzésekre. Van sok olyan kiadás, amire a játékosok adják össze a pénzt. Fő szponzorunk azonban Bertók Gyula, akinek a személyes hozzáállása és a vízilabda iránti szeretete tartotta össze ezt a csapatot, és támogatásával nagyban hozzájárul ahhoz, hogy eljuthasson az idegenben rendezett mérkőzésekre. Fiai is itt játszanak- játszottak.

Mészáros M.


<<< Vissza