<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. április 28. |
Gyömbéres libaleves Hozzávalók: 1 kg libahús, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 fej vöröshagyma, gyömbérpor, őrölt bors, só. A galuskához: 15 dkg libahús, tojás, petrezselyem, só, őrölt bors. Elkészítése: A libamellet csontozzuk ki, majd daráljuk le, ebből lesz a leves húsgaluskája. A darab libahúsokat a fűszerekkel és a hagymával hagyományosan hideg vízbe tegyük fel főni, hogy gazdag ízű, tiszta levest kapjunk. Zöldségezzük be és főzzük készre. Amikor elkészült 20 percig pihentessük, majd óvatosan szűrjük le. A darált mellehúsát keverjük össze egy tojással, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel, majd készítsünk gombócokat belőle. A levesből vegyünk ki 2 dl-t és főzzük meg benne a húsgolyókat. Tálalás előtt a libadarabokat visszarakjuk a levesbe, így kínáljuk. Gyors sonkás batyu Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 1 tojás, maradék főtt sonka, majonéz, ízlés szerint bors. Elkészítés: A tésztát felengedés után vékonyra nyújtjuk. A sonkát apró darabokra vágjuk és összekeverjük anynyi majonézzel, hogy éppen kenhető legyen, majd ízlés szerint fűszerezzük. A tésztát kis négyzetekre vagy háromszögekre vágjuk, mindegyikre majonézes sonkát halmozunk és tetszés szerint, batyut, kiflit formálunk belőle. A tetejüket tojással megkenve, ízlés szerint sajttal megszórjuk és pirosra sütjük. Jó étvágyat! |