<<< Vissza

Az Utazás-kiállításon

2006. április 28.

 
Idén első alkalommal, hagyományszerűen az Utazás-kiállításra szervezte programját a TKME Koszta József klub. Március 18-án kora reggel indultunk, hogy új élményeket, esetleg térképeket, úti könyveket gyűjtsünk vagy csak egy jót szórakozzunk, nézelődjünk.

Az Utazás kiállítás hatalmas rendezvény Budapesten, amit minden évben megrendeznek, a Hungexpo területén. Rengeteg kiadvány, térkép, szállás- és programajánlót válogathattunk a felállított pavilonokban. Természetesen minden évben van újdonság. Most a magyar pavilonban a belföldi díszvendég Budapest-Közép-Duna-vidék, a külföldi pedig Horvátország volt. A megszokott kísérő programok most sem maradtak el, mint a lovas kiállítás és vásár, a Nemzetközi ékszer,- drágakő,- óra szakkiáltás vagy a Gasztrorandevú 2006.

10 órakor nyitották a kapukat. Kis csapatunk, kb. 25 fő a kiállítás területére érve azonnal szétszéledt. Tekintetünket az udvaron, a lovas pálya kötötte le, ahol fiúk, lányok gyakoroltak a délutáni bemutatóra. A hangosbemondóban és kezünkben levő térképben bízva elindultunk a hosszú útra. Először a külföldi pavilont támadtuk meg, ott célirányosan mentünk, az egészet nem barangoltuk be, de a kis sétánk során csak ámultunk a sokféle érdekességeken. Például láttunk lakókocsikat, óriás buszokat kiállítva. Be lehetett szállni a járművekbe és végignézni őket. Néhány pavilonban szembesültünk azzal a ténnyel, hogy nem tudnak magyarul, de azért megértettük magunkat. A külföldi részlegen nagy sikere van a nyelvtanfolyamok, illetve búvártanfolyamok kínálatának. Az idegen országokból hazatértünk, a mi kis belföldi pavilonjaink világába. Szegényesebbnek véltük a kínálatot, most nagyobb súlyt fektettek a szálláshely-, gasztronómia-, egészségmegőrző centrumok reklámozására. Viszont éreztük, hogy jóval kevesebb anyagot gyűjtöttünk, mint az elmúlt évben, de az is lehet, hogy mi voltunk válogatósabbak. Most is találkoztunk a Gyopáros-fürdő tornyának, a debreceni református templom, illetve a gödöllői kastély nagytermének makettjével. Számunkra a legmulattatóbb képet, Békéscsabán találtuk. Ott még a kerítés is kolbászból volt!

A gasztronómia kiállításon csak ámultunk, hogy a körülöttünk sürgölődő szakácsok mire képesek. Festményszerűen ábrázolták a sütemények, torták tetején lévő marcipán képeket, ezen kívül több aranyos figurát is megtekinthettünk. Az ételeken kívül megcsodálhattuk a delfines jégszobrot. A legjobban sikerült, véleményünk szerint, a Mátyás idejéből való Krónikás könyv színes képekkel, természetesen az is marcipánból. Az ékszerkiállításon a vásárlóknak nem lehetett panasza a választékra, szinte bármilyen anyagból, bármilyen méretűben megtalálhatta kedvenc ékszerét.

A csoport tagjaival késő délután a busznál találkoztunk. A buszon mindenki megosztotta fergeteges élményeit, a fényképezőgépeken büszkén végigmutogattuk a legjobban sikerült képeinket, és természetesen a kiadványokat is megnézegettük. Ha valaki azt gondolta, hogy mindent látott és bejárt aznap, tévedett, mivel mindig volt valaki, aki újabb dolgokkal tudta szórakoztatni a hallgatóságot. Estefelé már elcsigázva, de élménnyel telve érkeztünk haza. Szép nap volt. Köszönjük a szervezést, a lehetőséget és a ránk fordított időt!

Méhes Nóra
és Nagy Zsolt


<<< Vissza