<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. április 21.

 
Frankfurtileves

Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg virsli, 2 ek. tejföl, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál majoranna, a csokor petrezselyem, olaj, őrölt bors, só.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és az összetört fokhagymát dinszteljük meg olajban, majd tegyük hozzá a vékonyra vágott kelkáposztát. Pároljuk tovább, közben sózzuk, borsozzuk, majorannával és petrezselyemmel fűszerezzük. Kevés vízzel engedjük fel és fedő alatt pároljuk puhára. Amikor megpuhult engedjük fel vízzel és világos rántással rántsuk be. A virslit vágjuk karikára és tegyük a levesbe. Forraljuk néhány percig, ha szükséges még ízesítsük, végül keverjük bele a tejfölt is.

Csülök lencseraguval


Hozzávalók:
2 főtt-füstölt csülök, 50 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, liszt, olaj, tejföl, babérlevél, mustár, ecet, cukor só.

Elkészítés:
A csülköt dörzsöljük be sóval, öntsünk rá kevés olajat, és nem túl forró sütőbe tegyük be sülni. Ha a hús leve elpárolgott mindig öntsünk alá kevés vizet. Sütés közben néha forgassuk meg és saját levével locsolgassuk, mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és készre sütjük. A lencsét még előző este beáztatjuk. Hideg vízben kezdjük el főzni, forraljuk fel, tegyünk bele sót és babérlevelet. Amikor elkészült barna rántást keverünk hozzá. Tejföllel, mustárral, ecettel ízesítjük és jól átforraljuk.

Tálalás előtt a csülköt felszeleteljük, lisztben megforgatjuk és kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A szeleteket a lencseragura helyezve kínáljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza