<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. március 31.

 
Vadászleves

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gomba, 10 dkg húsos szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 ek. vaj, liszt, 7 dl húsleves, tejföl, só, bors.

Elkészítés: A megtisztított gombát vajon rövid ideig pirítjuk, majd kiszedjük. Az apróra vágott hagymát és a húsos szalonnát a megmaradt vajban megforgatjuk, szórunk rá egy kevés lisztet és ezt is megpirítjuk. A húslevesbe beletesszük a gombát a megpirított szalonnát a hagymával és készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tejföllel még egyszer összeforraljuk, majd tálaljuk.

Fűszeres vaddisznó


Hozzávalók: 80 dkg vaddisznóhús, 2 sárgarépa, 2 szál zeller, 2 fej vöröshagyma, 3 dl vörösbor, 1 ek. ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, egész bors, liszt, olaj, só.

Elkészítés:
Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá az ecetet, a babért, 2 dl bort, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt keverjük össze a csíkokra vágott hússal és tegyük hűtőbe 1 napra.
Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget, 5-6 ek. olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a pácléből kiszedett húst, pirítsuk meg, majd ráöntjük a maradék bort. Amikor elpárolgott, sózzuk és felengedjük 4 dl vízzel. Nagyon lassan készre főzzük, közben pótoljuk az elpárolgott vizet. Szűrőkanállal a húst kiszedjük és a levét kevés liszttel besűrítjük. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórhatunk bele mazsolát. Végül tegyük vissza a húst, majd tálaljuk.

Illatos gesztenyefánk


Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 kk. őrölt fahéj, olaj.

Elkészítés:
A gesztenyemasszát jól összedolgozzuk a citromhéjjal, a cukor felével és a tojással. Felforrósított olajba vizes kanállal beleszaggatjuk a gesztenyemaszszát és közepes tűzön süssük aranybarnára. Szalvétán itassuk be a felesleges olajat, majd hintsük meg fahéjas cukorral. Frissen kínáljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza