<<< Vissza

Nők a kampányban
"Velünk kerek a világ"

2006. március 31.

 
Jó ötletnek tartja a Fidesz női kampányát Steinerné Vasvári Éva országgyűlési képviselő, mert a február közepén indult programsorozat remek alkalmat ad arra, hogy a nők kötetlenebbül beszélgessenek a politikáról, a mindennapi életről.

A tiszaújvárosi képviselő-jelöltet Makrai Katalin olimpiai ezüstérmes tornász és a városunk szülötte, Pitti Katalin operaénekes is elkísérte MÁV Kultúrházba. Mint meg-fogalmazták: mi nők másképp közelítünk egy-egy témához, hiszen anyák vagyunk, a család szerepel a legfontosabb helyen, miközben rendben tartjuk otthonunkat és dolgozunk is. A Fidesz programja pontosan ezt foglalja össze a három szóval: Munka - Otthon - Család.
Az est vendégeit Farkas Sándor országgyűlési képviselő-jelölt köszöntötte, aki elmondta, sokat köszönhet a nőknek, a kampány során is nagyon sokat segítettek neki. Ha kellett szórólapot osztottak, plakátot ragasztottak, kopogtató cédulát gyűjtöttek, egyszóval az együttműködésükért köszönet jár nekik.

Makrai Katalint dr. Schmitt Pál, a Fidesz alelnökének feleségeként ismerjük, holott nevét akkor hallhattuk először, amikor a tokiói olimpián neki és miatta húzták fel a magyar zászlót. A 80-as években egy ország tornázott vele és lányaival a tévé előtt, s most a sportolókat képviseli a kampány során. A választások 4 évét - versenyzői múltjából adódóan - az olimpia 4 évéhez hasonlította. Mint ahogy egy sportoló is keményen és kitartóan küzd azért, hogy részt vehessen a versenyek versenyén, úgy egy politikai párt is négy éven át dolgozik a választások sikerén. "Vannak ellenfelek, s az erős ellenfél miatt nem szabad hibáznunk. Hinnünk kell abban, hogy azon a napon, amikor a gyakorlatot bemutatjuk, nem hibázunk, és a legjobb formánkat hozzuk. És ha győzünk, nekünk szól a Himnusz."

Steinerné Vasvári Éva a politikust személyesítette meg a sportoló és a művész hármasban. A párt új családpolitikai programját ismertette. Viszszaállítanák a családi adókedvezményt, és a családi adózást vezetnék be. Ma a magyar nők félnek a gyermekvállalástól. Többen azért, mert elveszítik munkahelyüket, ha néhány évre az anyaság kerül életük első helyére. A munkaerőpiacon a kisgyermekes anyáknak és a 40 éven felülieknek legnehezebb az elhelyezkedés, ezért a Fidesz 4 pontos tervet dolgozott ki ennek javítására.

Pitti Katalin operaénekes a művészet hangján szólalt meg. Énekelt, verset szavalt, s emellett értékeinkről, a bennünk lévő kincsekről beszélt. A nők legnagyobb kincse a családi harmónia megteremtése és az anyaság. Állítja, mindenkinek megvan a maga útja, amit be kell járnia. Neki is megvolt, megvan, így már nem érdekli az sem, hogy gondolkodása miatt kirekesztik. A világ legnagyobb operaházaiban énekelt, de mindig visszatért Magyarországra, a gyökereihez, mert vallja, ezek nélkül nem lehet élni. "Ha nem tiszteljük eleinket, nincs jelenünk." Mélyen hisz a Mindenhatóban, aki segíti és irányítja életünket, ha figyelünk rá. Közvetlensége magával ragadó volt, népdalokat énekelt, József Attila-verset szavalt, majd búcsúzóul Áldást kért a hallgatóságra a zenén keresztül. Közel egyórás műsorát a jól ismert felkiáltással zárta: "Hajrá Magyarország!"

-V-


<<< Vissza