<<< Vissza

A túrázók új elnöke

2006. március 17.

 
A képen a leköszönő szakosztályvezető Badár Sándor (balról) és utóda Kása Erzsébet.

A Szentesi Kinizsi Természetjáró Szakosztálya a közelmúltban ünnepelte huszonöt éves fennállását. A születésnapi ünnepbe üröm is került, mert a sok szép sikert elért szakosztályt huszonöt éven át irányító Badár Sándor szakosztályvezető lemondott tisztségéről. Utóda Kása Erzsébet lett.

A leköszönő sportvezető röviden ismertette a szakosztály negyedszázados történetét. Megemlítette, négy évtized óta járja a hegyeket, völgyeket, s harminchét évet töltött el úgy mint szakosztályvezető (a Spartacusnál nyolc évet).

- 1980-ban az EDOSZ központ kért fel, hogy a Szentesi Kinizsinél alakítsam meg a természetjáró szakosztályt. A 80-as években több túránk volt, mert a hátunk mögött ott állt a baromfifeldolgozó vállalat, mint bázisintézmény. Amikor már a vállalat nem tudta a szakosztályt segíteni, a különböző pályázatokon nyert pénzből és egyéb támogatásból sikerült a szakosztály irányítani. A túrák mellett versenyeztünk, ahol jó eredményeket értünk el. 1996-ban és 2000-ben az országos túravezetési versenyek összesített eredménye alapján a dobogó tetejére állhattunk.

- Lemondásának oka?

- Tíz évvel ezelőtt szélütést kaptam, akkor fél oldalam lebénult. Sikerült felgyógyulnom, de közeledem a 75. évemhez. Érzem, hogy nem tudom úgy teljesíteni a vezetői feladatokat, ahogy kellene. Csak a vezetéssel összefüggő adminisztrációs munkákról mondtam le, a túrákról, a gyaloglásról, a mozgásról nem.

- Elismerték-e a természetjárásban hosszú évtizedeken át végzett vezetői munkásságát?


- A Magyar Természetbarát Szövetség 1996-ban a "Természetjárás fejlesztéséért" bronz fokozatát adományozta, 2005-ben az ezüst fokozatát vehettem át a szövetség elnökétől, Bársony András államtitkártól.

Kása Erzsébettől, a szakosztály új vezetőjétől kérdeztem:

- Mennyire lepte meg a felkérés?


- Nagyon. Már több mint tíz éve járom a szakosztály tagjaival az országot. Nagy feladat lesz. A túrán kívül is, sok szabadidőt igénybe vesz. Néhány hónap múlva kiderül, hogy sikerül-e az irányítás.

D. V. Z.


<<< Vissza