<<< Vissza

Ez már vízilabda volt!

2006. március 17.

 
Berki edző győzelmi öröme (Fotó: Vidovics)

És Papp Gábor tizenhét másodperccel a vége előtt bebombázta! A közönség ekkor már tombolt, a Szolnok egyenlíteni nem tudott, így egy nagyszerű mérkőzésen Legrand-Szentesi VK-győzelem született a férfi vízilabda OB I szombat esti találkozóján. Káprázatosan kezdett a Szentes, hiszen Torday, Juhász és Plézer góljaival aránylag gyorsan három-null volt már ide. Az első negyed második fele azonban a kissé későn ébredő Szolnoké volt, így döntetlennel tértek pihenőre a csapatok.

Ismét a hazaiak percei, és három gólja következett, a két Szabó, Tamás és Nándor, egészen pazar találatai különösen tetszettek a publikumnak. Nándi még egyszer mattolta a vendégek kapusát ebben a nyolc percben, így mivel a főiskolások mindössze egyszer örülhettek gólnak - megnyugtató előnnyel ment vnagyszünetrev a Legrand. A különbség később tovább hízott, ekkor már-már mindenki elhitte, hogy nem lesz erő a vendégekben a felzárkózásra, ám sajnos lett. A harmadik negyed ennek ellenére döntetlennel ért véget, majd következett a sokáig emlékezetes záró játékrész. Szokás szerint előnyből szerzett góllal "jött" közelebb a Szolnok, majd még közelebb, egészen addig, amíg 8-8-at nem mutatott az eredményjelző tábla. Az emberelőnybe kerülő Szolnok támadását együtt védekezte ki játékos és szurkoló, no meg a hazai kapufa. Berki András azonnal időt kért - 33 másodperccel a vége előtt. A vezetőedző nemes egyszerűséggel annyit közölt játékosaival: "Be kell lőni!" Ennél bölcsebb tanáccsal a partról mi sem szolgálhattunk volna, szerencsére a már említett Papp Gábor keze nem remegett meg a legfontosabb pillanatban. Szép volt fiúk! harsogták a nézők, ami rég nem tapasztalt hangulatot varázsolt a sátortető alá.

Berki András szerint az egy gólos győzelem a hatalmas szívüknek és a fáradtságuknak köszönhető. Lehetett volna simább is a vége, de így is nagyon örülnek a győzelemnek.

A férfiak mérkőzése előtt rendezték a női első osztályú bajnokság Hungerit-Top Cop -Security-Szentesi VK- BVSC összecsapását. A Szentes számára nem osztott, nem szorzott ez a bajnoki, amolyan kötelezően letudandó meccs volt ez, melyen végül 11-5-re nyert a Hungerit. A meccs legszebb góljára az utolsó másodpercig kellett várni, ekkor Győri, középkezdés után, a félpályáról lőtt a Vasutas kapujába. Kocsis István vezetőedző szerint nem úgy kezdett csapata, ahogy megbeszélték, a mérkőzés végére azonban helyükre kerültek a dolgok, meglett az egész heti munka eredménye. Április 10-én folytatódik a bajnokság, az egy hónap szünet nem túl szerencsés, ráadásul a különböző korosztályos válogatottak nem mindig állhatnak majd Kocsis edző rendelkezésére.

H.V.


<<< Vissza