<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. március 17.

 
Sóskaleves

Elkészítés:
Két evőkanál olajban megpárolunk negyed kiló megtisztított sóskát. Meghintjük két csapott evőkanál liszttel, összekeverjük és felöntjük csontlével. Ízlés szerint megsózzuk, megcukrozzuk és felforraljuk, majd összeturmixoljuk. Az újra felforralt levesbe beleengedünk személyenként egy-egy tojást, vigyázva, hogy egyben maradjon. Tálaláskor egy-egy evőkanál tejfölt adunk hozzá.

Libaragu


Hozzávalók:
40 dkg libamellfilé, 20 dkg libamáj, 60 dkg burgonya, 1,5 dl fehérbor, 1 kisebb rozmaringág, libazsír, őrölt bors, só.

Elkészítés:
A konyhakész libamellet vékony csíkokra vágjuk és kevés libazsíron megpirítjuk. Amikor megpuhult, kockázzuk bele a libamájat. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy pohár fehérborral és beleszórunk egy kevés rozmaringlevelet. Forraljuk össze. Közben a burgonyát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd bő olajban süssük meg. Keverjük össze a raguval és tálaljuk.

Gyümölcspuding


Hozzávalók:
5 dkg vaj, 12 szelet kész gyümölcskenyér, 5 tojás, 4 dl tejszín, 1,5 dl tej.

Elkészítés:
A gyümölcskenyér szeleteket vajjal megkenjük és egy kivajazott kerek tortaformába lerakjuk. A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a tejet, a tejszínt és a gyümölcskenyérre öntjük. 10 percig állni hagyjuk, amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, aztán közepes hőmérsékletű sütőben 30-40 percig sütjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza