<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. március 17. |
Sóskaleves Elkészítés: Két evőkanál olajban megpárolunk negyed kiló megtisztított sóskát. Meghintjük két csapott evőkanál liszttel, összekeverjük és felöntjük csontlével. Ízlés szerint megsózzuk, megcukrozzuk és felforraljuk, majd összeturmixoljuk. Az újra felforralt levesbe beleengedünk személyenként egy-egy tojást, vigyázva, hogy egyben maradjon. Tálaláskor egy-egy evőkanál tejfölt adunk hozzá. Libaragu Hozzávalók: 40 dkg libamellfilé, 20 dkg libamáj, 60 dkg burgonya, 1,5 dl fehérbor, 1 kisebb rozmaringág, libazsír, őrölt bors, só. Elkészítés: A konyhakész libamellet vékony csíkokra vágjuk és kevés libazsíron megpirítjuk. Amikor megpuhult, kockázzuk bele a libamájat. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy pohár fehérborral és beleszórunk egy kevés rozmaringlevelet. Forraljuk össze. Közben a burgonyát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd bő olajban süssük meg. Keverjük össze a raguval és tálaljuk. Gyümölcspuding Hozzávalók: 5 dkg vaj, 12 szelet kész gyümölcskenyér, 5 tojás, 4 dl tejszín, 1,5 dl tej. Elkészítés: A gyümölcskenyér szeleteket vajjal megkenjük és egy kivajazott kerek tortaformába lerakjuk. A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a tejet, a tejszínt és a gyümölcskenyérre öntjük. 10 percig állni hagyjuk, amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, aztán közepes hőmérsékletű sütőben 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat! |